Review Steal from Men run

Priscilla liep de Steal from Men run editie 2016. Hieronder haar review Steal from Men run.

Review Steal from men Run

Zondag 18 september; met frisse tegenzin doe ik voorzichtig mijn ogen open om te ontdekken dat vandaag de dag is voor de obstakel run op het strand.

Na mij heel enthousiast op te hebben gegeven en ook mijn vrienden enthousiast te hebben gemaakt, kwam het besef dat deze run op het strand is en dus in het zand… En ik en zand, dat gaat niet heel goed samen, het komt dicht in de buurt van een fobie, dus dat wordt weer eventjes een dingetje vandaag.

Maar goed, als ik niet over het zand nadenk, heb ik er echt onwijs veel zin in. Tel daarbij een voorzichtig zonnetje op en weinig wind (dus geen zandstorm) en het is een perfecte dag voor deze run.

Historie Steal from Men run

De Steal from men run is vorig jaar last minute op gepopt na een faillissement van de “Men of steel run”. Deze werd een dag van te voren gecanceld, waarop Sportschool Focus en Beachclub Natural High besloten zelf wat in elkaar te knutselen om de gedupeerden toch iets te geven. Dit is met zoveel enthousiasme ontvangen dat ze besloten het dit jaar iets groter op te zetten en ruim van te voren aan te kondigen, nu ook in samenwerking met Outdoor Westvoorne.

Hoewel de run niet te vergelijken is met mega grote runs als Mud Masters of iets dergelijks, verwacht ik wel veel creativiteit en gezelligheid. Beide elementen blijken overvloedig aanwezig.

Aan parkeerplaats geen gebrek en het inschrijven gebeurt in de surfshop, waar je 12,50 betaalt om mee te mogen doen, wat ik een zeer schappelijke prijs vind. Wc’s zijn er genoeg en de mogelijkheid om te douchen na afloop is er ook, wat me niet geheel overbodig lijkt na al dat zand…

De sfeer is goed, de medewerkers zijn zeer klantvriendelijk en relaxed en dan moet ik er echt aan geloven; het zand op met z’n allen!

Warming-up

Na een duidelijke briefing hoe de route loopt, gaat de warming up van start… uiteraard in het zand… Na een aantal burpees, push ups en sit ups, in het zand, wordt mijn zand-fobietje al iets minder groot.

Er is de mogelijkheid van 1 ronde van 5 kilometer, of 2 rondes zodat je aan de 10 kilometer komt. Hierbij zijn geen regels; start je met 5 en durf je daarna nog een rondje aan, dan kan dat gewoon en andersom ook. Zeer relaxed en weinig druk dus.

Plezier staat voorop, maar om het toch een beetje competitief te maken, krijgt zowel de winnaar van de 5 als van de 10 kilometer een gratis lunch.

De 10 en 5 starten echter wel apart, om teveel ophoping bij de obstakels te voorkomen.

De start

Het startschot klinkt en daar gaan we richting de waterlijn over een stapel autobanden, met een boomstam het water in en weer terug. Over het strand, richting de duinen, hierbij door kuilen met zand kruipend, waarbij mijn zand-gruwel aardig overwonnen wordt. Klimmen in een touw, over een klimrek en evenwichtsbalk, het verplaatsen van kajaks, ik kom van alles tegen. En dan nog het hardlopen door het mulle zand, tsjonge wat is dat zwaar! Na een paar honderd meter zit er al zoveel zand in mijn schoenen dat ze prompt 3 maten kleiner zijn geworden, wat een extra uitdaging vormt. Maar ik hou van uitdagingen, dus ik ploeter vrolijk verder.

Steal from men run

Obstakels

Er komen rafts om overheen te klimmen en dranghekken. Er moet worden gepeddeld op een surfboard en tussen door dat zand om doorheen te rennen.

Terug naar de duinen waar een indianen brug is gemaakt. Alleen is hier niet heel erg rekening gehouden met de kleinere mens, ik dus, waardoor ik zeker weet dat ik, na deze twee keer te hebben bedwongen, 5 centimeter langer ben geworden. Wellicht een puntje voor de volgende keer.

Een apenhang (heerlijk, onder zo’n touw hangen waarbij al het zand wat eerst aan je handen zit, nu in je gezicht valt) een glijbaan, een tunnel en een klimrek met bewegende onderdelen volgen en dan is de eerste ronde volbracht en mag ik nog een keer.

Finish

Na die tweede ronde kom ik binnen, er is overal zand; In m’n kleren, in m’n haar, in m’n ogen en m’n oren, maar wat voel ik me voldaan…

Wat een heerlijke run hebben ze er van gemaakt, met genoeg uitdagende onderdelen en te doen voor iedereen.

Prachtig om te zien, dat mensen die gingen voor de 5 kilometer, toch zijn door gegaan voor de 10, juist omdat deze mogelijkheid er was.

Iedereen is trots op zichzelf en op elkaar en ik kan niet wachten op de editie van 2017!

Zelf gelopen?

Hoe vonden jullie de Steal from Men run? Laat hier je review en rating achter.

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X