Toughest Amsterdam bevestigd

Heel stiekem hadden we dit jaar op een Toughest Amsterdam gehoopt. Dat mocht helaas niet zo zijn, maar zojuist krijgen we de organisatie een definitief JA te horen op 2017.

Toughest Amsterdam

Het van origine Zweedse Toughest breidt zich in Europa dus verder uit. Na een editie in Londen 2016 volgt nu een tweede locatie buiten Scandinavië. Op zaterdag 15 april 2017 zal  Spaarnwoude het decor vormen van de eerste Toughest-editie in Nederland. Nou kennen we Spaarnwoude natuurlijk van Strong Viking. Toch gaat het om een compleet ander deel van het recreatiegebied, namelijk Houtrak. Dit ligt aan de zuidkant en is onder de festivalgangers natuurlijk bekend van Awakenings.

Waarom Nederland?

Daar waar andere grote jongens als Tough Mudder en Spartan Race kiezen voor Duitsland komt Toughest dus eerst naar Nederland. Waarom eigenlijk?
Nederland staat wereldwijd bekend om zijn hechte OCR-community en sterke wedstrijdcultuur. Bij elke Toughest-editie in Scandinavië staat een groot contingent Nederlanders aan de start, de hoogste tijd om Toughest dus naar Nederland te brengen. In Spaarnwoude, gedeelte Houtrak, hebben we perfecte locatie gevonden voor de Nederlandse editie. Dichtbij Amsterdam en een gevarieerd terrein om een Toughest-waardige race neer te zetten. Je kunt van ons een 8 kilometer parcours verwachten met modder, water en obstakels van wereldklasse. En natuurlijk ontbreken onze “fast lanes” en strafrondes niet. Dit alles gecombineerd met de geweldige sfeer rondom start, finish en de belangrijkste obstakels maken de Toughest een nieuwe ervaring voor de Nederlandse Obstacle Runners.
Wij hebben hem in ieder geval in onze agenda genoteerd!
Parcours Toughest Amsterdam

Je kunt zien dat het parcours vier lussen kent, een van de unieke karakteristieken van Toughest. Hierdoor kan het publiek rondom start/finish de deelnemers meerdere keren in actie zien zonder ver te hoeven lopen.

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

Leave A Reply

X
X