OCRWC Vrijdag – 3 Kilometer sprint

Vandaag was dag 1 van het OCR World Championship. Deze ochtend en middag stond de drie kilometer sprint op het programma. Vergeleken met de “normale” van 15 kilometer op de zaterdag is het maar een klein stukje. Toch waren de 15 obstakels en de vele hoogtemeters een flinke uitdaging voor menig deelnemer.

ocrwc parcours

Masters, competitive en journeyman

De dag begon met de zogenoemde masters. Dit is de senioren-categorie van het WK. Eerst starten de mannen en vervolgens de vrouwen. Om opstoppingen tegen te gaan is er besloten om met 8 banen van 1 persoon te starten en elke 2 minuten nog eens 8 deelnemers te laten starten. Na de heren kwamen de dames en vervolgens waren alle competitieve lopers. Daarna kwam de categorie “journeyman” welke gereserveerd is voor lopers die wel heel veel obstacle runs lopen, maar niet snel genoeg zijn geweest voor de kwalificatie. Er liepen een aantal Nederlanders en Belgen mee, maar deze waren op twee handen te tellen. Bijna iedereen spaart zijn of haar krachten voor zaterdag. Helaas nog geen podiumplekken vandaag dus.

Elite

De ochtend werd afgesloten met de Elite-vakken. Dit waren de twee races waar iedereen naar uitgekeken had. Hier werd nogmaals duidelijk hoe snel de (semi-)professionele atleten van vandaag de dag zijn. Bij de dames had Lindsay Webster zo’n 20 minuten nodig. Bij de heren kwam Ryan Atkins onder de 16 minuten over de finish. Deze race was erg spectaculair om te volgen omdat drie van de vier gedoodverfde winnaars tegelijk liepen. Alleen Jonathan Albon had besloten in een latere groep te starten. Vooral de strijd tussen Hunter McIntyre en Ryan Atkins was spannend om te volgen en op het scherpst van de snede. Dit was echt een race zoals een race hoort te zijn. De laatste won uiteindelijk omdat Hunter uit het Urban Sky obstakel viel.

podium ocrwc

Uitslagen OCRWC Sprint

Alle uitslagen kun je hier terugvinden. Morgen gaan we verder met de 15 kilometer. Je kunt ons blijven volgen op onze Obstakels.com Facebookpagina. De batterijen worden nu opgeladen en morgen gaan we weer zo veel mogelijk live video online zetten.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X