OCRWC Zaterdag – 15 Kilometer

Het is intussen zondagochtend vroeg in het mooie Blue Mountain. Gisteren hebben we hoofdnummer van het WK gehad, het volledige parcours van 15 kilometer.

Nederlands succes bij OCRWC zaterdag

We beginnen met het mooiste nieuws van de dag. In de jongste categorie van de dag was er groot succes bij de dames. Bo de Groot won met overmacht en kwam meer dan een half uur voorsprong binnen op de Canadese nummer twee en Amerikaanse nummer drie. Een hele knappe prestatie! Alle obstakels werden na de eerste poging gehaald. Bo traint bij survivalgroep Hang-On, dus we kunnen haar als het goed is nog vaak in de top gaan zien de komende jaren.

bo

Belgisch succes ocrwc zaterdag

Ook voor België was er succes in de age groups. Patrick Peeters kwam in de leeftijdscategorie 45-49 heel knap als derde over streep met slechts 10 minuten achterstand op de nummer twee. Patrick is pas net 45, dus de komende jaren kan hij in deze categorie nog voor een of twee treetjes hoger strijden.

Patrick Peeters

Elites

De deelnemers uit de Benelux hebben het prima gedaan. Helaas geen podiumplaatsen, maar met een 15e plek bij de mannen voor Thibault Debusschere uit België en een 19e plekken bij de vrouwen voor Lisanne Bruijsten kunnen we niet geheel ontevreden zijn. Iedereen die er vorig jaar of de twee voorgaande jaren bij was geeft aan dat het niveau hard gestegen is.

ocrwc zaterdag elites

Bij de elites was het voor het derde jaar op rij Jonathan Albon uit Engeland die won bij de mannen. De tweede plek ging met een behoorlijke afstand naar Ryan Atkins uit Canada, de winnaar van de sprint op vrijdag. De derde plek ging na een hele spannende strijd naar de Engelse Conor Hancock.

Bij de vrouwen was het wederom lokale held Lindsay Webster die te sterk was voor de concurrentie. Nicole Mirecle uit de VS kwam als tweede over de streep en Karin Karlsson uit Zweden werd derde. Hieronder het mooie videoverslag van onze vrienden van Mudstacle waarin de strijd tussen de toppers goed te volgen is.

Obstakels

We hebben heel veel deelnemers gesproken en de algemene indruk is dat de obstakels allemaal te doen waren. Bij het tweede obstakel waren aan het begin van de dag helaas een paar opstoppingen, maar verder bleven de rijen beperkt tot de retry lanes. Dit zijn de aparte rijen waar je doorheen moet als het de eerste keer niet lukt. Het grootste obstakel bleken de hoogtemeters te zijn. Het ski-gebied werd optimaal gebruikt en de hele dag door lagen er overal mensen met kramp. De verlaagde tweede Platinum Rig zorgde wel voor veel tweede pogingen, maar uiteindelijk hebben we geen obstakels gezien met een extreem laag slagingspercentage.

ocrwc-zaterdag

Urban Sky

Ook het Nederlandse Urban Sky obstakel viel goed in de smaak. Het stond als laatste grote obstakel op het parcours en heeft nog voor een aantal verschuivingen in de uitslag gezorgd. Het was goed genoeg te doen om wachtrijen tegen te gaan, maar ook weer lastig genoeg om er zo maar even overheen te stappen. Al met al dus een obstakel wat erg goed ontvangen is.

Uitslagen en zondagprogramma

Alle uitslagen van de 15 kilometer kun je hier teruglezen. Vandaag staat misschien het leukste onderdeel voor de toeschouwers op het programma; de teamrace. Na het grote succes van dit nieuwe concept vorig jaar is het ook dit waar weer terug op de zondag. Het idee is dat er drie lopers allemaal een eigen onderdeel doen. Dit zijn kracht, techniek en lopen. Dit doen ze in estafette-vorm om vervolgens samen het laatste stuk van het parcours te doen.

Onze draadloze wifi is weer gemaakt, dus we kunnen weer vanaf elke plek Facebook Live video’s maken. Vorig jaar stonden we met het team op het podium, hopelijk vandaag weer. Volg ons overdag hier voor live updates. Hieronder staan de lokale starttijden. Het tijdverschil met Nederland is 6 uur, dus die mag je er bij optellen voor Nederlandse en Belgische tijden;

  • 9:00 am Men’s Pro Teams
  • 9:15 am Women’s Pro Teams
  • 9:30 am Co-ed Pro Teams
  • 9:45 am Men’s Open Teams
  • 10:00 am Women’s Open Teams
  • 10:15 am Co-ed Open Teams
breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X