OCRWC Zondag – WK Teams

Vandaag was de laatste dag van het WK en het WK Teams stond op het programma. Vorig jaar was dit al spectaculair, maar vandaag deden ze er nog een schepje bovenop. Wat een spektakel hebben we gezien. Dit is echt fantastisch om naar te kijken!

ocrwc

WK Teams

Het WK teams is een wedstrijd in estafettevorm. De eerste loper van het team, de loop-expert, neemt het onderdeel lopen voor zijn rekening. Dit was een kilometer of drie door de bergen. Hij of zij heeft een timingchip in een polsbandje om zijn arm en na de drie kilometer staat er een tentje waar de obstakel-expert klaar staat. Deze gaat over Platinum Rig om vervolgens het polsbandje door te geven aan de kracht-expert. Deze loopt de hele berg op met een wreckbag van bijna 25 kilo. Als hij of zij weer terug beneden is gaat het bandje weer naar de obstakel-expert die het laatste deel van het parcours van gisteren deed; muurtje, monkeybars met buis, irish table, floating walls, Skyliner en Urban Sky. Dan komen ze bij het laatste obstakel, de schuine muur.

ocrwc

Foto via MudRunGuide

Regen

Afgelopen nacht heeft het geregend hier en dat was vanmorgen goed te merken. Alle obstakels en het parcours waren goed nat en dus glad. Vlak voor de start begon het ook nog een hard te regenen en daardoor was het parcours spekglad. We hebben heel veel deelnemers zien vallen en glijden op het loopgedeelte. En sommigen kegelden elkaar zelfs onderuit. Ook de wreckbag bergop was bijzonder glad en daar kwamen de lopers die ongeschikte schoenen hadden met heel veel moeite naar boven. Naar beneden werden er complete stukken gegleden. Andere obstakels zoals de Platinum Rig waren ook goed nat en daardoor voor veel deelnemers lastiger dan gisteren. De spierpijn na de 15 kilometer van zaterdag zal ook meegewogen hebben, net als het feit dat er sommige ringen uitgehaald waren waardoor je een veel langere swing moest maken.

Finale obstakel

Het laatste obstakel was dezelfde muur als gisteren. Alleen waren de touwen vanmorgen ingekort. Bij de start werd er nog om gelachen en gevraagd of de touwen er niet helemaal vanaf konden. Toen de deelnemers bij de muur aankwamen was de meesten het lachen wel vergaan, want dit bleek het moeilijkste obstakel van de dag te zijn.

Twee Nederlandse podiumplekken

Als Nederlanders hebben we het weer goed gedaan met twee podiumplekken. In de startgroep voor mannen zijn Izar van Gool, Rick Urban en Jesse de Heer derde geworden in 38.31 minuten. Ze zaten slechts 1 minuut achter de winnaars.

Het tweede podium is de tweede plek in de gemixte startgroep van Brigitte Sukèl, Tim de Wildt en Jeroen Berends in 55.49.

Na het WK Teams was er nog een korte run voor het goede doel en daarmee is het WK tot een einde gekomen. Dit was het derde WK Obstacle Course Racing en ook de derde waarbij ik zelf aanwezig ben. Het evenement is in die jaren echt uitgegroeid tot het OCR event van het jaar. De organisatie staat als een huis, alle topatleten uit de hele wereld zijn aanwezig, de obstakels zijn fantastisch en de sfeer is onbeschrijflijk. Als het je lukt om je te kwaliferen voor het WK dan is dit echt een must om bij te zijn. De locatie voor 2017 is nog niet bekend, maar wij zetten ons geld op Blue Mountain, Canada!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X