Breakout Run naar Spartacus Series

We kennen de Spartacus Series uit Belgie natuurlijk van de vele runs die ze daar organiseren. In 2017 komen ze ook naar Nederland.

Breakout Run

Het eerste event in de KBC Spartacus Series 2017 dat ze bekend maken is meteen een nieuwkomer… de Breakout Run in Schaijk (NL). Op zaterdag 27 en zondag 28 mei wordt al de vijfde editie hiervan georganiseerd. De Breakout Run is een obstakelrun waarbij de deelnemers gevangenen zijn, die via een vluchtroute van 8 km of 14 km uit de gevangenis breken. Het evenement behoort tot de 3 beste obstakelruns van Nederland.

“De Breakout Run is een fantastisch evenement en sluit perfect aan bij de KBC Spartacus Series. Uitdagende proeven en een bijzondere sfeer die onze deelnemers absoluut gaan appreciëren. Met de KBC Spartacus Series willen we constant vernieuwen. En dat doen we met deze obstakelrun echt.” zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

De Breakout Run gaat door in het recreatiegebied “De Maashorst” in Schaijk (nabij ‘s-Hertogenbosch). Op het programma staan een dayrun, een nightrun én een juniorrun. Je hoeft bovendien van het hele weekend niets te missen want je kan blijven overnachten op de Breakout Run-camping.

Inschrijven voor de Breakout Run kan vanaf vanavond om 19u via www.breakoutrun.nl.

Strongmanrun België

De kalender voor 2017 is nog niet helemaal definitief. Spartacus Run kan echter wel al laten weten dat de KBC Spartacus Series niet alleen wordt uitgebreid met de Breakout Run, maar ook met de Belgische editie van de Fisherman’s Friend StrongmanRun.

De datum en nieuwe locatie voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun worden binnenkort bekendgemaakt.

Spartacus Hero

De totale kalender van de KBC Spartacus Series zal in 2017 dus uit 8 verschillende events bestaan, want ook de huidige events zullen in 2017 worden georganiseerd. De data worden spoedig bekendgemaakt. Wie finisht in zes* verschillende events (afstand of day- of nightversie is niet van belang) wordt ook in 2017 een echte Spartacus Hero. Deze deelnemers belonen ze ook volgend jaar met een unieke Spartacus Hero medaille en, op algemene vraag, een unieke Spartacus Hero hoodie!

*deelname aan de Neptunus Run is verplicht.

Seizoenspas Spartacus Series

Wens je volgend jaar aan alle events deel te nemen? Koop dan vanaf 12 december de Spartacus Pass aan. De Spartacus Pass zal een persoonlijke pass zijn, die per event één keer zal gebruikt kunnen worden. De pass zal € 288 kosten en je zal er voor de 8 verschillende events mee kunnen inschrijven. Wie snel rekent weet dus dat je met deze pass in 2017 aan twee Spartacus-events gratis kan deelnemen!

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

4 reacties

  1. Wat met de obstakels van deze run? Worden dat de standaard spartacus-obstakels? Qua moeilijkheidsgraad/uitdaging is dat niet echt een goeie zaak. Spartacus is net de serie waarvan ik besloten heb dat ik ze voortaan links laat liggen.
    Strongmanrun BE is ook overgenomen door Golazo en ik kan niet zeggen dat de editie van dit jaar (Galazo’s eerste strongman editie) er echt op vooruit gegaan is. In plaats van de run uitdagend te maken hebben ze dat getransformeerd naar een instapniveau. Waarschijnlijk in een poging een zo groot mogelijke groep van hun spartacus lopers er warm voor te maken.
    Benieuwd of dat ook werkt voor een Nederlands publiek. Als je een moeilijkheidsgraad à la strong viking gewend bent zal je in de spartacus-serie alleszins je gading niet vinden.

  2. Hoi Alex,
    Ik ben een van de organisatoren van de Breakout Run en wil graag op bovenstaand bericht reageren. De beleving en het thema zijn in onze run belangrijker dan het wedstrijdelement en de moeilijkheidsgraad van Obstakels. Voor komend jaar willen we meer variatie aanbrengen in de obstakels en het thema nog beter tot zijn recht laten komen. We willen niet de zwaarste of de moeilijkste obstacle run worden, maar wel een met een unieke beleving. Daarnaast vinden wij het uiteraard wel belangrijk dat de run uitdagend blijft en is de insteek om voor het parcours het beste van beide terug te laten komen.

  3. Als Galazo zich er mee gaat bemoeien lijkt het mij niet veel goeds brengen voor de OCR in nederland aangezien dit 1 van de grootste commerciële organisaties is. Het lage entry level zal zeker belangrijk worden. Maar we zullen zien wat er gaat gebeuren. En Please laat de uitdaging van de breakout run niet minder worden. De beleving is top. Maar iets uitdaging mag best.

  4. Ik heb met een aantal vrienden aan de laatste twee edities meegedaan en waren zeker van plan om terug deel te nemen. Toch benieuwt hoe deze samenwerking gaat evolueren. Maar ga het wel een kans geven. Hopelijk gaan ze het niet te commercieel maken en blijft de sfeer en hindernissen van de vorige Breakout Run’s behouden, we komen speciaal voor deze run vanuit België.

Leave A Reply

X
X