Ook Mud Masters verlaagt minimumleeftijd

We krijgen regelmatig de vraag hoe oud je moet zijn om aan de diverse obstacle runs mee te doen. Nou scheelt dat per evenement, maar zolang je 18 jaar of ouder bent is het eigenlijk nergens een probleem. Ben je jonger, dan kun je helaas niet overal meedoen. Gelukkig heeft de organisatie achter Mud Masters besloten om hun minimumleeftijd in lijn te brengen met de andere grote runs in de Benelux.

Minimumleeftijd Mud Masters

Mud Masters heeft altijd een minimumleeftijd van 18 jaar gehanteerd. Daar komt per direct verandering in, want de leeftijd voor de evenementen in 2017 is aangepast naar 16 jaar oud.

Minimumleeftijd Strong Viking

Bij Strong Viking hangt het er vanaf welke afstand je doet. Je kunt al vanaf 5 jaar oud meedoen aan de Family Obstacle Run. Ga je voor de Iron Viking, dan zul je 18 moeten zijn.

  • 3 km: Min. lft. 5 jaar
  • 5 km: Min. lft. 10 jaar
  • 7-13 km: Min. lft. 14 jaar
  • 19 km: Min. lft. 16 jaar
  • 42 km: Min. lft 18 jaar

Minimumleeftijd Strongmanrun

We hebben ook het reglement van de Strongmanrun er even bijgezocht. De Strongmanrun hanteert zowel in Nederland als in België voor al hun evenementen een minimumleeftijd van 16 jaar.

Minimumleeftijd Spartacus Series

Ook bij de Belgische Spartacus Series is de ondergrens 16 jaar. De Spartacus Series is de naam achter grote events zoals Spartacus Run, Battle of the Ardennes, Battle of Thor, Race Against Nature, Neptunus Run en in 2017 ook Breakout Run.

We kunnen wel concluderen dat je vanaf 16 jaar aan de grote events mee kunt doen. Wil je het zeker weten, kijk dan even op de website van het evenement waar je je voor in wilt schrijven. Kun je het op de site niet vinden, dan staat hij bijna altijd in het reglement of de algemene voorwaarden.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X