Raceverslag Mikes 24HR Race, the 14km that destroyed me!

Toen Jim Malinka 3 weken geleden aan mij vroeg of ik mee wilde doen aan een 24 uurs obstakelrun was het antwoord natuurlijk ja! Mikes 24H Race 2km, 72 obstakels per ronde, 24 uur lang met een relay team van 3 man, dat ging een gave uitdaging worden want over de locatie (Mikes gym in Marbella, Spanje) had ik genoeg verhalen gehoord. Zo gezegd zo gedaan stapte Tommy, Wesley, Jim en ik op vrijdag in het vliegtuig naar het zonnige Spanje. Eenmaal aangekomen in Malaga zijn we in 30 min naar Marbella gereden (en we hebben maar 2x een afslag gemist ;)).

Mikes Gym

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-14Mikes gym heeft slaapcabines op het terrein dus we hoefde eigenlijk alleen nog het terrein af om boodschappen te doen. Toen we terug kwamen van het boodschappen doen hebben we een verkenningsronde over het parcours gewandeld en we kwamen er al heel gauw achter dat het een zware 24 uur ging worden de volgende dag… Van de 72 obstakels per ronde zijn er ongeveer 30 die iets met een gewicht sjouwen, optillen, hijsen, verplaatsen ect. (Plus nog 10 oefeningen met je eigen lichaamsgewicht) te maken hebben.

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-09

Gewichten

Voor de mensen die mij niet kennen: Ik ben totaal geen fan van gewichten en alles wat meer dan 50% van mijn lichaamsgewicht weegt probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Ik heb in mijn leven wel geteld 2x bankgedrukt en het aantal deadlifts wat ik heb gedaan is op 2 handen te tellen. Bij ons in de gym raak ik de stangen en gewichten alleen maar aan als ze in de weg staan voor mijn trainingen en op het wk van 2015 kosten het ophijsen van wat zakken zand aan een katrol me mijn wedstrijdbandje. Dus toen ik alles zo zag staan bij de gym zaten de zenuwen er goed in.

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-04

De 24HR Race

Op zaterdag was het dan eindelijk zo ver, om 09:30 zouden we van start gaan. We hadden besloten dat ik de eerste ronde zou gaan lopen, daarna Tommy eentje en dan Wesley zodat we allemaal het parcours een keer geproefd hadden en dan zouden we daarna een strategie uitzetten voor de rest van de tijd. Het eerste stuk van het parcours was mijn “sterkere” punt: heuveltje af via een trap, heuveltje op via een trap, heuveltje af via banden, heuveltje op via banden en dat een keer of 5 (Banden, trap, ladder, touwen, trap).

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-05

Obstacle Course

Daarna mochten we met een zandzak van 25kg een rondje lopen (en ook hier natuurlijk weer een trap af en op), hierna kwam “the obstacle course”: een ronde van 500-750 meter met wat kleine obstakels (muren, under-over, tarzanswing, evenwichtsbalken ect.) en heuvels. Na de obstacle course had je ongeveer 100 meter voordat je bij “the combat zone” kwam en hier begon je ronde eigenlijk pas. Ik zal jullie alle oefeningen besparen maar als je alles deed met de gewichten die je moest doen raakte je in elke ronde meer dan 3000kg aan, als je dingen met minder gewicht deed (maar de prijs daarvan was dan wel meer herhalingen) zelfs meer.

24HR Race

De eerste drie ronden

In ronde 1 moest ik al dingen met minder gewicht doen omdat ik sommige dingen niet opgetild kreeg #100kgfarmerswalk. Aan het einde van de ronde zit een heuvel die je op moet “rennen” genaamd suicidehill en die doet zijn naam zeker eer aan. (Achteraf bleek dat er in de volledige ronde van 2km ongeveer 140 stijgende hoogtemeters zaten) Na mijn eerste ronden (1:20) had ik ongeveer 2,5 uur de tijd om van de zon te genieten en te eten. Ronde 2 en 3 gingen een stuk beter dan de eerste ronde omdat je het parcours dan een beetje in je hoofd hebt zitten, de tijden waren ook beter (1:13 en 1:19) maar na deze twee rondes was het over.

24HR Race

En nog meer ronden

Nummer 4 en 5 heb ik achter elkaar gedaan en helaas moest ik toen sommige oefeningen met wat minder gewicht pakken 😞 tijdens deze rondes was het ook donker geworden en het werd steeds rustiger omdat er minder support was wat mentaal zwaar was. Maar gelukkig hadden wij Jim die ons elke ronde heeft ondersteund en heeft voorzien van voeding en water 😊 Ronde 6 en 7 en alle tijd die daar tussen is verstreken zijn een beetje vaag, alles ging langzaam en zwaar, 4 oefeningen met minder gewicht gepakt en een aantal oefeningen met minder reps omdat het gewoon niet meer ging. Het enige licht puntje was dat ik alle hang obstakels (touwen, ringen, monkeybars) wel haalden en dat ik daarmee 50 burpees per ronde uitspaarde.

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-31

Resultaat

Uiteindelijk zijn we gefinished met 19,5 ronden (Wesley: 7 Tommy: 5,5 Tim: 7) in 24 uur. Zelf heb ik 14km’ter afgelegd, de 14 zwaarste km’ters die ik ooit heb gedaan. Na de race was er een lekkere BBQ en zijn we gaan slapen/douche. Op het moment van schrijven kan ik mijn armen niet strekken, mijn schouders niet optillen en ademen/hoesten is een pijnlijke ervaring. Ik heb schaafwonden en blauwe plekken op mijn borst, benen, onderarmen, schouders en knie door alle atlasstenen maar het was een 24 uur om nooit meer te vergeten!

whatsapp-image-2016-12-13-at-09-30-22

Was het zwaarder dan Mud Masters 24 uur? Ja en nee, het is een totaal andere soort 24 uurs race. Mocht je ergens de kans zien om Mikes gym te bezoeken dan is dit zeker een aanrader en wie weet doe jij volgend jaar wel mee met de race 😉 alleen leg dan wel eerst je tuin vol met atlasstenen want ervaring met dat soort gewichten komt zeker van pas!

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Met 16 jaar een van de jongere obstakelrunners. Heeft in 2014 circa 10 runs gelopen en loopt regelmatig runs in binnen- en buitenland.

1 reactie

  1. Pingback: WK komt met 24 Hour Enduro editie in 2018 - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X