Strongmanrun komt met strafronden

We zien een trend dat er meer aandacht komt voor het wedstrijdaspect van obstacle running. Een mooie ontwikkeling daarbij is dat er ook meer prijzengeld komt. Daarnaast zien we ook steeds vaker strafobstakels, burpees en strafronden. Ook bij de Fisherman’s Friend Strongmanrun in Nederland zien we voor 2017 wat veranderingen.

Strafronden

Voorheen kregen  wedstrijdlopers meerdere pogingen bij een obstakel. Competitors krijgen bij een aantal obstakels slechts één poging. Wordt dat obstakel niet behaald, dan volgt er een penalty in de vorm van een strafrondje.  De afstand van het strafrondje is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het obstakel.

Verplichte Breakobstakels

In het parcours zijn er ook diverse breakobstakels. Dit zijn obstakels die wedstrijdlopers verplicht moeten halen. Lukt het niet in de eerste poging, dan is de wedstrijdloper gediskwalificeerd, maar mag de wedstrijd nog wel vervolgd worden. Met deze strengere eisen worden de competitors extra op de proef gesteld en wordt de spanning in de wedstrijd verhoogd. 

Runners die niet in wedstrijdvak starten krijgen meerdere pogingen om de obstakels te halen en mogen elkaar gewoon helpen. De penalties en breakobstakels gelden voorlopig alleen voor Rotterdam. 

Kwalificatie voor zowel EK als WK

Wedstrijdlopers die alle obstakels en penalties goed volbrengen, kunnen zich kwalificeren voor het OCR European Championship in Frankfurt en OCR World Championships in Canada. Let op! Je kunt je hier dus niet kwalificeren voor het EK in Nederland bij Flevonice.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Strongmanrun.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X