OCREC komt met open startvak voor goede doel

In het weekend van 30 juni t/m 2 juli vindt voor de tweede keer de OCR European Championships plaats, afgekort het OCREC. Niet te verwarren met het andere EK, OCR EC, in Duitsland. (Lees hier de verschillen.) Evenals op het WK kun je hier meedoen aan een korte afstand, een lange afstand en de teamrun. Zojuist bereikt ons het bericht dat ze nog iets gemeen hebben met het WK, namelijk een open startvak voor het goede doel.

Open Course Charity Run voor goede doel

Deze vierde run, volledig de Open Course Charity Run genoemd, zal plaatsvinden op zondag. Je hoeft je hier niet voor te kwalificeren. Deelname kost slechts 49 euro en een deel hiervan gaat naar het Fonds Gehandicaptensport. Sporters met een handicap mogen gratis meedoen. De afstand is nog niet bekend, maar zal over een deel van het normale parcours van 15 kilometer gaan. Inschrijven kan via deze link.

charity-ocrec

Het complete persbericht

Lees hieronder het complete persbericht.

We introduceren een Open Course Charity Run en deze gaat plaats vinden op de zondag van het Europees kampioenschap weekend. Deze divisie is voor iedereen toegankelijk. Alle competitieve en recreatieve lopers zijn van harte welkom om mee te doen.

Sport is gezond; Het verhoogt je fysieke conditie. Het verhoogt je zelfvertrouwen, en moedigt je aan om doelen te stellen en het beste uit jezelf te halen. Sport verhoogt ook de maatschappelijke participatie. Maar wist je dat ,het bij mensen met een handicap maar half zo waarschijnlijk is als bij mensen zonder handicap dat zij deel nemen in sport?

Wij zijn toegewijd aan de bewustwording hier van en willen ook het verschil maken.

In het weekend van 30 juni t/m 2 juli zal er een ca. 15 km lang Europees kampioenschap parcours met ca. 50 uitdagende obstakels worden opgebouwd op en rond het terrein van Flevonice.

Dit is jouw kans om het EK parcours te bedwingen en tegelijkertijd iets bij te dragen aan het goede doel.

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Fonds Gehandicaptensport, een Nederlands fonds dat zich inzet om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken.

Inschrijfgeld is vastgesteld op slechts 49 Euro en het parcours maakt deel uit van het officiële EK parcours meld je aan via: ocreurochamps.eventbrite.com

Daarnaast nodigen wij alle sporters met een handicap en hun Buddy’s / helpers uit heel Europa uit om samen met ons gratis aan deze Open Course deel te nemen. Ook zij kunnen zich hier aanmelden: ocreurochamps.eventbrite.com

Met deze Open Course hebben wij ons zelf drie doelen gesteld:

  1. Met de bijdrage uit de inschrijfgelden willen wij bijdragen aan het Fonds Gehandicaptensport om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken.
  2. Wij willen mensen met een handicap de mogelijkheid bieden om gratis kennis te maken met de Obstacle sport
  3. Aandacht vragen voor de gehandicaptensport, en laten zien dat sporten met een beperking mogelijk is, het zelfvertrouwen verhoogt, dat het aanmoedigt tot doelen stellen, het beste uit jezelf halen en dat deelname aan sport ook de maatschappelijke participatie verhoogt.
    Tenslotte willen we bijdragen aan het bevorderen van de integratie door bij dit evenement mensen met en zonder handicap samen te laten sporten.

Wij zijn verheugd om “Pim Brouwers” als ambassadeur voor de Open Course Charity run te mogen aankondigen.
Pim is een ervaringsdeskundige op het gebied van het beoefenen van Obstacle running met een beperking. Daarnaast is Pim toegewijd om andere mensen met een beperking te laten zien dat je ondanks je handicap alles kan doen wat je wil, als je maar in jezelf blijft geloven, want leven met een handicap is geen beperking.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X