BOCRA start Belgische competitie

Afgelopen jaar de OCRA Benelux opgesplitst in OCRA Nederland en BOCRA. Komende zaterdag is de ALV van OCRA Nederland en horen we meer over het driejarenplan van deze Nederlandse Bond. Vandaag is de visie van de Belgische BOCRA gepresenteerd.

breakout run

Competitie

Een belangrijk aspect in de professionalisering is dat er een competitie start. Alle organisaties die samenwerken met BOCRA, over een competitievak beschikken en de BOCRA certified zijn kunnen hieraan deelnemen. Er gaat gewerkt worden met polsbandjes. Je start met twee stuks en haal je een obstakel niet, dan raak je er eentje kwijt. Er gaat dus niet gewerkt worden met strafronden of strafburpees. Verder komen er vijf verschillende leeftijdscategorieën; junioren, beloften, elite, masters en veteranen. In onze ogen is dat al een stuk beter dan de acht die er bij het EK en WK zijn.
Of er komend jaar ook een competitie in Nederland komt door OCRA Nederland is op dit moment nog niet bekend. De OCR League Benelux is opgesplitst en we hopen natuurlijk dat Nederland de Belgen gaat volgen.

Verzekering

Voor de lopers zijn er naast deze competitie nog een aantal voordelen. Zo ben je ook verzekerd tijdens wedstrijd en trainingen.

Elke loper bij BOCRA zal verzekerd zijn voor alle Belgische wedstrijden, maar ook voor teamtrainingen, individuele trainingen en buitenlandse wedstrijden. Door op te treden als toekomstige federatie kunnen wij hierover onderhandelen. Elk BOCRA lid zal hiervan gebruik kunnen maken mits hij voldoet aan bepaalde voorwaarden. De onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen zitten in hun eindfase. – BOCRA Visie

Mocht je de complete visie terug willen lezen dan kan dat hier.

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

  1. Pingback: Eerste Belgisch Kampioenschap OCR - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X