Spartacus Run Belgie

Strongmanrun België in uniek natuurgebied

De datum van de Belgische editie was al even bekend. Deze race uit de Spartacus Series staat voor 1 april op de kalender. Vandaag is ook de locatie bekend geworden. Hij zal dit jaar plaatsvinden in de buurt van de Nederlandse grens. Lees hieronder het complete persbericht van de Spartacus Series voor alle details.

StrongmanRun 2017 in uniek natuurgebied Connecterra 

Connecterra op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem heeft het mooiste panorama van Vlaanderen. Het voormalige mijnterrein van Eisden is helemaal omgevormd tot een verrassend landschap van “bergen en meren” en is de geschikte locatie voor een obstacle run met heel wat hoogtemeters!

Ignace Schops, directeur Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw omschrijft de unieke locatie op de voormalige mijnsite als volgt: “Van stoflong naar groene long! Deze voormalige mijnsite kende een totale make-over. De omgeving van Connecterra en Terhills lijken nu wel op de Noorse Fjorden waar iedereen kan genieten van adembenemende landschappen en de unieke natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen.”

De Fisherman’s Friend Strongmanrun is de grootste obstakelloop ter wereld en trekt een internationaal publiek aan. Naast België worden ook Zwiterserland, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk en Zuid-Afrika aangedaan. Het evenement zal ook deel uitmaken van de KBC Spartacus Series.

Het parcours in Connecterra zal ongeveer 11 km lang zijn met minstens 25 spectaculaire hindernissen.  Voor wie de 11 km geen uitdaging vormt, kan zich inschrijven voor de 22 km en het parcours twee maal afleggen: 22 km puur afzien dus voor de echte helden!

Nog een nieuwigheid voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun dit jaar is dat er net als tijdens de andere events in de KBC Spartacus Series in waves zal gestart worden. Om de 10 minuten zullen er 200 deelnemers kunnen starten, hoe sneller je je inschrijft, hoe vroeger je zal kunnen starten. Schrijf je als groep in, dan kan je sowieso samen starten! Deze startprocedure zorgt ervoor dat alle deelnemers ten volle kunnen genieten van het parcours, de hindernissen en de prachtige omgeving. 

Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 januari om 11u! Er worden maximum 5.000 deelnemers toegelaten. Wie deze fantastische uitdaging niet wil missen, aarzelt beter niet om zich in te schrijven! Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een loopshirt en een prachtige herinneringsmdaille.

Word jij dit jaar een Spartacus Hero door te finishen in 6 of meer Spartacus-events? Vergeet dan niet om eerst je Spartacus Pass te bestellen!

Meer info: www.strongmanrun.be en www.facebook.com/strongmanrun.be

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X