Nederlands Ruigste Seizoen 2

0

Vandaag kregen we een update over Nederlands Ruigste. Het TV programma gaat dit jaar het tweede seizoen in en er komen een aantal wijzigingen.

Verschuiving naar september

Het hele evenement zal verschoven worden naar september. Op zaterdag 16 september zal het trial-evenement plaatsvinden. Een week later, op zaterdag 23 september, is de finale. Of de opnames net als vorig jaar bij Flevonice en het Olympisch Stadion zullen zijn, is nog niet bekend.

Aanpassing van het concept

In deze editie zullen meer specifieke fitness-onderdelen verwerkt worden in het parcours en de competitie. Zodende hebben deelnemers met iets minder baan-techniek een betere kans op de finaleplaatsen. Verder zullen naast de reguliere 100 te winnen finaleplekken, nog eens additioneel 80 finaleplekken worden vergeven aan de overall snelste verliezers. Dit houdt dus in dat je op basis van een snelle tijd ook buiten je eigen categorie de finale kunt behalen!

Extra competitie

Naast de originele versie, vanaf nu genaamd de ‘Pro’ versie zal een dag later een tweede evenement plaats vinden voor atleten die de ‘Pro’ versie iets te pittig vinden. Bij deze ‘Challenger’ versie draait het vooral om het meedoen en het uitlopen van het identieke maar uitdagende parcours. Hierdoor zal het evenement toegankelijker zijn voor een breder publiek. De kaarten zijn vanaf nu beschikbaar en het inschrijfgeld voor  de Challenger bedraagt € 45 ,- De data voor het ‘Challenger’ evenement zijn zaterdag 17 september en zondag 24 september.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via de website van Nederlands Ruigste. Daar vind je ook meer informatie.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Geef een reactie

X
X
X