About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

2 reacties

 1. Voor echte beginners of funrunners leuk, maar niet als je het ‘echte’ werk gewend bent! Allereerst was de start al vertraagd met 30 minuten. Waardoor veel runners lang moesten wachten. Vooral al je op tijd aanwezig bent! Kort na de start verkeerd gelopen doordat er niet goed was aangegeven waar je heen moest lopen. Gedurende de run nog 1x verkeerd gelopen wegens slechte bewegwijzering.
  De twee grootste obstakels (glijbanen) waren allebei dicht op het moment dat we bij het obstakel aankwamen. Erg jammer!
  Ook de sfeer bij de finish was ver te zoeken.
  Het positieve aan deze run: mooi weer en lekkere douches! 🙂 Ondanks alles toch een leuke dag gehad maar mijn voorkeur zal een volgende keer eerder naar een andere run uitgaan!

 2. Diana Cols on

  Mijn verwachting was dat Heerlen Stormt op hetzelfde niveau zou zijn als Venlo en Roermond Stormt. Helaas viel dat tegen.
  Zelf heb ik afgelopen jaar Roermond gedaan. Venlo ken ik alleen van de recensies en die zijn goed. De eerste editie van Roermond was een leuke run met niet al te zware obstakels (zoals SV) maar met een groot fungehalte (vergelijkbaar met cavemanrun). Door de lange afstand te kiezen kun je het zwaarder maken voor jezelf. Met dit in mijn achterhoofd heb ik gekozen om in Heerlen de dubbele afstand te doen.

  Wanneer je midden in het centrum een run organiseert dan kun je ervan uitgaan dat het parkeren duur zal zijn. Hier had de organisatie wat meer moeite voor kunnen doen. Als eerste wat tips geven over parkeergelegenheden met verschillende optie was al fijn geweest. Misschien hadden ze met de gemeente parkeertickets kunnen regelen en aanbieden aan de inschrijvers.
  Ophalen van startnummer ging wel soepel maar er waren ook niet veel deelnemers. Je startnummer had je al doorgekregen via de mail.
  Afgeven van tassen ging ook wel redelijk snel maar niet goed georganiseerd. Het opplakken van een plakstikker met je startnummer vraagt om moeilijkheden. Beter is om een bandje zoals je polsbandje te gebruiken. Verder waren er ook geen rijen met nummers voorbereid, dus kriskras door elkaar.
  Alles was wel compact bij de start en finish wat een groot voordeel is. Ook de toiletten (als er meerdere deelnemers zouden zijn toch wat weinig) en de douches ook. Ik heb begrepen dat die dik in orde waren, lekker warm.

  De start zou om 13:00 uur zijn Helaas konden wij pas om 13:30 uur starten. Waarom???? werd ons niet duidelijk. Met in mijn achterhoofd dat iedereen om 17:00 uur binnen moest zijn werd het toch wat krap in tijd. Tenminste voor de 30 km lopers.
  Eindelijk konden we starten. Met frisse moed begonnen we maar al snel kwam de volgende domper. Bewegwijzering……..rampzalig gewoon. Onduidelijk aangegeven en veel onwetendheid van de vrijwilligers en verkeersregelaars op het parcours. Helaas de eerste ronde een lus van 3 km gemist. Daarna werden we van hot naar haar gestuurd. De waterglijbaan op de weg functioneerde niet omdat er niet genoeg water op werd gespoten, heel jammer. Een aantal stukje dus dubbel gehad. We werden weer richting centrum gestuurd. Wij dachten, kan toch niet nu al de finish (omdat we weer in het start-finishgebied kwamen). Gelukkig was dat niet zo en zou dit pas de 6,5 km zijn (bij ons 4 km). Hier was de eerste glijbaan die nu al voor problemen zorgde. Iedereen moest de voeten omhoog houden om verwondingen te voorkomen. Onveilige situatie dus. De glijbaan was ook de tweede ronde afgesloten.

  Vandaar was het parcours redelijk goed te volgen. Wij liepen met zijn drieën dus 3*2 ogen om het in de gaten te houden. Eerst nog een stukje door het centrum en door verschillende gebouwen.Niet overal waren er verkeersregelaars geregeld wat in een stad toch hard nodig is denk ik.
  Daarna liepen we naar het natuurgebied Terworm. Mooi gebied om naar mijn idee meer mee te doen. Vlak na Hotel Terworm stond Van der Valk met bekertjes water en bananen. Wij waren wel toe aan wat vocht. We zaten inmiddels op 8 km. We begrepen dat dit was aangeboden door Van Der Valk en niet door de organisatie. Blijkbaar had de organisatie geen bevoorradingsposten voorzien wat ik toch een kwalijke zaak vind met name op warme dagen. Wij dus blij en gingen weer verder.
  We kwamen bij Crossfit Heerlen die ook water voor de lopers hadden. staan Hier was een gezellige sfeer en ze deden hun best om er iets leuks van te maken. Top geregeld bij Crossfit.
  Nu gingen we weer richting het centrum. We werden nog door wat gebouwen gestuurd waar veel enthousiaste vrijwilligers waren. Ik moet zeggen dat dit ook wel een leuke afwisseling is. Bv. nog nooit in het mijnmuseum van Heerlen geweest terwijl ik er een 1/2 uur vandaan woon. Hier stond de Jumbo met water.

  In het centrum aangekomen stonden nog wat hindernissen. Met als spektakelstuk de hoge glijbaan vanuit een gebouw. De eerste ronde mochten we er nog vanaf maar de tweede ronde helaas ook gesloten.
  Bij de finish kwamen wij als allerlaatste binnen. Deden er dan zo weinig de 30 km? Ik ben toch echt niet een van de langzaamste …..heb wel af en toe een praatje gemaakt maar vond het toch vreemd. Niet dat ik dat erg vind (heb ik dat ook eens meegemaakt) maar ik vraag mij wel af of de tijdslimiet van 17:00 uur dan niet erg kort is. Ook als we op tijd waren gestart.

  De aankomst van de finish viel mij erg tegen. Hier moet men toch een of ander obstakel neerzetten om wat ludieker te finishen. Heel jammer want er was totaal geen sfeer meer. De vrijwilligers hebben ons wel nog enthousiast binnengehaald maar helaas waren de medailles op. Ik heb begrepen dat vele geen medaille hebben ontvangen……tja…..wat moet ik daarop zeggen…..echt slecht. Ik kreeg nog eentje van een vrijwilliger, zij bedacht opeens dat ze er nog 1 om haar nek had hangen. Heel leuk maar ik moet zeggen dat de medaille tegenviel, niks bijzonders, standaard ding en goedkoop. Die van Roermond en Venlo zijn daarentegen wel bijzondere medailles. Het zijn toch vaak leuke herinneringen van een run en voor vele mensen een prestatie, beloon dat dan ook.
  Tja Heerlen Stormt……storm van kritiek ja…………….of het er ooit nog van komt…..ik betwijfel het.
  Pluspunt van de organisatie: we mogen gratis deelnemen aan Venlo of Roermond ter compensatie.

Leave A Reply

X
X