Nieuwe hindernissen bij VenloStormt

Ook dit jaar groeit DSV VenloStormt. Met nog 4 weken te gaan hebben zich al meer dan 5.000 bestormers ingeschreven voor de hindernissen stormloop. Vorig jaar bestormden 4.800 bestormers het parcours. Eerder liet de organisatie al weten dat bijna alle afstanden voor de scholieren en de 22,0 km zijn uitverkocht. Bij de jeugd zijn alleen voor 6 en 7 jarigen zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar. Dit jaar komen er een paar spectaculaire grote nieuwe obstakels bij.

Harbourrun

Superglijbaan

Dit jaar heeft DSV VenloStormt enkele spectaculaire waterhindernissen toegevoegd aan het parcours. De eerste nieuwe hindernis is de superglijbaan, gesponsord door mi68 waardecreatie. Via cargonetten klim je naar een hoogte van 7 meter. De Maashaven ligt nog eens 4 meter dieper en dus zul 11 meter hoogte overwinnen. Via een maar liefst 24,5 meter lange glijbaan plons je zo de Maashaven in! Eenmaal in het water, draai je weer om en zwem je terug naar de kade om het parcours te vervolgen. De superglijbaan is 6 meter breed en zal een blijvende indruk achterlaten bij de bestormers.

Monkeybar over de haven

Een hindernis waar veel bestormers om hebben gevraagd. Je moet via een monkeybar een oversteek van 5 meter nemen. Je komt terecht op een groot ponton. Vervolgens spring je de haven in en zwem je terug naar de kade. Het ponton is ter beschikking gesteld door Ton Paulus Veerbedrijf Velden.

Waterval

Vlak voor de finish, onder aan de trappen van de Maashaven, zal je een spectaculair klauterspektakel moeten overwinnen: een waterval hindernis, gesponsord door Run2Day Venlo.

De hindernis is 6 meter hoog en 6 meter breed. Een waterbak aan de bovenkant van de hindernis zorgt voor een continue toevoer van water uit de Maashaven. Je moet in de waterval 4 meter omhoogklauteren en aan de achterkant kom je via roosters uit op een plateau van circa 2,5 meter hoog. Dan nog even de Maashaven inspringen en naar het vlot zwemmen. Door op het vlot te klimmen bereik je weer de kade.

VuurStorm

Hindernis 40 is er eentje waar je het warm van krijgt: VuurStorm, gesponsord door JustFire.

Vanaf het Bastion op de Maasboulevard klauter je via een cargonet naar beneden. Je komt terecht op een plateau. Daar sta je oog in oog met een vlammenzee! Vlak voor de vlammen spring je naar beneden, het water in. Via de waterbak zwem je onder het vuur door. Vervolgens klim je uit de waterbak en vervolg je het parcours.

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X