Massastart en strafronden bij EK

Gisterenavond is het Rulebook van het OCR EC, het EK in Duitsland, online gezet. Het grootste nieuws is toch wel dat je niet meer direct je polsbandje kwijtraakt als je een obstakel niet haalt. Daarnaast gaan we terug naar de normale startprocedure.

Harbourrun

Strafronden

Net zoals bij de OCR Series krijg je bij het WK straffen als je een obstakel niet haalt. In plaats van direct uit de race te zijn krijg je een strafronde en kun je gewoon weer verder. Er zijn een aantal verplichte obstakels die je wel moet doen. Welke dit precies zijn is nog onbekend. Hieronder de exacte tekst uit het rulebook.

7.3 Obstacles
Athletes must take every obstacle as instructed. All athletes get one attempt to take an obstacle; if this attempt fails one must make a penalty lap before continuing with the course and its obstacles. A penalty lap has a predetermined distance, which varies by obstacle.
7.3.1 Exceptions
On the course there are a number of “break obstacles”. Athletes must conquer these specific obstacles before the can continue. If a participant fails at this or gives up, he will have to hand in his wristband. This also means one will no longer take part in the official rankings and will not be in the run for any prizes.
If a participant would like to try an obstacle again, he must do this via a retry lane. This way the fast lanes will always be for the ‘first try-ers’. It’s allowed for participants to keep trying the ‘break obstacles’ until the sweeper arrives.

Massastart

Vorig jaar hadden we de vreemde situatie dat de eerste deelnemer die over de finish kwam, niet de uiteindelijke winnaar was. Dit kwam door de start die in heel veel kleine groepen ging. Dit jaar krijgen we gewoon een massastart zoals we bij zo’n beetje alle runs gewend zijn.

massastart OCR EC

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X