Ernstig ongeval tijdens VenloStormt

Gisteren is er tijdens het wedstrijdvak van VenloStormt, TopStorm, een ernstig ongeluk gebeurd. Een vrouwelijk deelnemer is van de glijbaan gegaan en een volgende deelnemer is op haar terecht gekomen. Bij de NOS lezen we dat het even duurde voordat de reddingsbrigade dit door had. Ze is vijf tot tien minuten onder water gebleven en daarna gereanimeerd. Volgens Dagblad de Limburger is haar situatie op dit moment stabiel, maar kritiek.

Bericht van de organisatie

VenloStormt heeft zelf onderstaande bericht naar buiten gebracht.

Vandaag heeft zich tijdens het onderdeel SprintStorm een ongeval voorgedaan op de Superglijbaan. Een vrouwelijke bestormer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Verdere informatie over haar toestand is onbekend. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de betroffen bestormer, familie, vrienden en kennissen. VenloStormt, alle partners en vrijwilligers zijn ontdaan.

Morgen zondag 11 juni zal VenloStormt doorgaan. Het programma zal op twee onderdelen worden aangepast. De Superglijbaan zal niet worden opgenomen in het parcours. TopStorm, het wedstrijdelement tijdens VenloStormt zal worden aangepast. Er is geen wedstrijd, er is geen jurering en er is ook geen winnaar. De organisatie heeft in overleg met alle veiligheidsinstanties en ook haar kernvrijwilligers besloten het evenement op zondag 11 juni door te laten gaan.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie

  1. Pingback: Deelneemster obstacle run VenloStormt overleden - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X