Wat kun je verwachten tijdens de OCR World Finals

Vandaag zijn we even een rondje gaan maken op de Berendonck in Wijchen. Die locatie staat komende zondag in het teken van de OCR World Finals. Wat kun je precies verwachten van de World Finals? Wij spraken met Jan Reijs van Strong Viking en Gertjan van Voorden namens de OCR Series.

Harbourrun

Wat zijn de OCR World Finals ook alweer?

De OCR World Finals is de laatste race in een serie van zes obstacle runs. Tijdens de vorige vijf races hebben alle deelnemers in Nederland, België en Duitsland punten kunnen verzamelen. De top 200 mannen en top 100 vrouwen uit de huidige ranking staan komende zondag aan de start van de allerlaatste race. Hier staat de teller qua punten weer op nul en het is dus een race op zichzelf waar de winnaars strijden om 10.000 euro prijzengeld.

Extra obstakels en straf in finale

Op zondagochtend zal de finale starten en wordt het parcours van de 19 kilometer van Strong Viking gelopen met de bijbehorende obstakels. Toch zal de finale extra zwaar worden. Naast de normale hindernissen komt er een extra lus met obstakels en zandzak bij en sluit je af met de Super Saga. In de Super Saga komen naast de flying monkeybars twee wereldprimeurs die we nog niet eerder gezien hebben.

Qua straf kun je in de laatste 300 meter nog zes keer een straf krijgen voor het niet halen van een hindernis. Dit zullen geen eenvoudige straffen zijn, dus mocht je alle straffen pakken ben je zeker een kwartier verder is onze inschatting.

Strong-Viking-Obstacle-Run-Mud-Run-Water-Edition-Map-2017-berendonck-Nijmegen-Wijchen

Persconferentie op zaterdag

Op zaterdag om 15.00 uur is er een persconferentie die gehost wordt door de bekende OCR spreken Mark Leinster. Aan tafel zitten onder andere de top 3 mannen en vrouwen uit de tussenstand van de OCR Series. Bij de mannen zijn dit Elte Hupkes, Frank van Lieshout en Sonny Brons. Bij de vrouwen zijn dat Corien Jansen, Maren Hamann en Lorena Gonzalez. De persconferentie is voor iedereen toegankelijk en zal vlakbij de finish zijn.

OCR Series 2017 / 2018

Wil je komend jaar zelf aan de OCR Series meedoen? Noteer dan onderstaande dagen in je agenda.OCR Series 2017 2018

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

4 reacties

  1. Welke tijd is de finale op ziggo totaal te zien? Ik kan het niet vinden in de gids van ziggo totaal op 18 juni.

  2. Pingback: Live verslag OCR Series World Finals 2017 - Obstakels.com

  3. Pingback: Verslag van OCR Series World Finals 2017 - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X