Jonathan Albon en Lisan de Vries winnen tweede EK OCR

Afgelopen weekend was de tweede editie van het EK Obstacle Course Racing in Biddinghuizen. Uiteraard waren we aanwezig om te kijken wie de titel in de wacht zou gaan slepen.

EK OCR 2017

Waar het EK vorig jaar nog op een bestaand parcours was, bij Strong Viking, had de organisatie nu een compleet eigen parcours gebouwd. En het mag gezegd worden, dat zag er goed uit. Er stonden veel hindernissen van Urban Sky, Bruggink en Rougoor en diverse Europese runs zoals Runmaggadon en Reborn. Het parcours was zo’n 15 kilometer lang en het was allemaal redelijk compact zodat er voor de toeschouwers genoeg te zien was. Daarnaast was er bij de finish een groot scherm met livestreams.

Uitslagen mannen

Bij de mannen was de overwinning, zoals veel mensen al verwacht hadden, voor Jonathan Albon. De tweede plek ging naar de winnaar van 2016, Michal Rajniak en de derde plaats was voor Sergey Perelygin. Beste Nederlander was Alexander Struijk met een vijfde plek en beste Belg was Thibault Debbusschere met een zesde plek.

  1. Jonathan Albon – 1:17:50
  2. Michal Rajniak – 1:22:21
  3. Sergey Perelygin – 1:24:00

Alle uitslagen van de elite mannen staan hier.

Uitslagen vrouwen

Bij de dames was de race een stuk spannender en werd hij tijdens het laatste obstakel pas beslist. Daar haalde Lisan de Vries nog net Zuzana Kocumova in. De derde plek was voor Katja Christensen.

  1. Lisan de Vries – 1:52:05
  2. Zuzana Kocumova – 1:52:09
  3. Katja Christensen – 2:03:16

Alle uitslagen van de elite mannen staan hier.

Overige uitslagen en timingsysteem

Er was behoorlijk wat Nederlands succes, maar definitieve uitslagen kunnen we helaas niet geven. Er werd dit EK met een compleet nieuw systeem in de OCR-wereld getest. Als je een obstakel haalde moest je je polsbandje scannen zodat het systeem wist dat je het gehaald hebt. Scande je niet omdat je het obstakel niet haalde, dan kreeg je een straf van 10 minuten. Nou is innovatie natuurlijk goed, maar om dat bij een EK te gaan testen waar de deelnemers er geen enkele ervaring mee hebben is misschien niet de meest verstandige keuze. Het gevolg is dat er polsbandjes door diverse oorzaken niet goed gescand zijn en de uitslagen nog steeds niet bekend zijn. Er stonden mensen in age groups op het podium die in het elite-vak liepen en mensen die op het podium moesten staan, stonden daar niet omdat ze onterecht straf hebben gehad. Op dit moment werken ze nog aan de uitslag, dus meer uitslagen kunnen we op dit moment nog niet te geven.

De video’s zijn gemaakt door OCRtube.com, volg ze op Facebook voor meer mooie OCR-video’s.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Leave A Reply

X
X