Spartan Race komt met Nederlands Kampioenschap in 2018

Nog een kleine primeur aan de vooravond van de eerste Spartan Race in Nederland morgen. Afgelopen week heeft Spartan Race haar wereldkampioenschap voor 2018 bekend gemaakt. Daarnaast is de locatie voor het Europees Kampioenschap ook bekend gemaakt en lezen we over landelijke kampioenschappen in alle landen. Wat gaat er precies gebeuren?

Harbourrun

spartan WC

WK Spartan Race 2018

Om maar met de top van de piramide te beginnen, het WK. De locatie en datum zijn nog onbekend, maar waarschijnlijk zal het wel weer in de Verenigde Staten zijn. Om te kwalificeren voor het WK zijn er twee opties. Zoals je in het plaatje hierboven kunt zien zijn er vijf regionale kampioenschappen (North America, Europe, Asia Pacific, South America en Middle East) waar je kunt kwalificeren. Door daar top 20 Elite of hoog in je age group te finishen doe je mee. De tweede optie zie in het plaatje hieronder. Je kunt het EK ook overslaan door top 10 in je land te finishen bij de Elite.

EK Spartan Race 2018

De precieze locatie van het EK Spartan Race 2018 is nog niet bekend, maar als je goed naar de afbeelding van Spartan kijkt kan het je natuurlijk niet ontgaan zijn dat het in Frankrijk is. Als we naar de kalender van Spartan Race voor 2018 kijken en we in ons achterhoofd de voorliefde van Spartan voor wintersport-gebieden meenemen hebben we wel een vermoeden. Wij zetten ons geld op het trifecta-weekend op 7 en 8 juli in Morzine. Tip, lees de review van de Spartan Race in Morzine van Frank.

NK Spartan Race 2018

En dan toch wel het meest interessante nieuws. En komt in zo’n 20 landen ook een nationaal kampioenschap. Nederland staat op dit lijstje. Dat wil zeggen dat we komend jaar sowieso weer een Spartan Race in Nederland hebben en misschien wel twee. Aangezien het WK altijd eind september is en de IJmuiden-editie pas in oktober plaatsvindt zal hij eerder moeten zijn. Zeker omdat je via het NK jezelf ook kwalificeren voor het EK (die dus waarschijnlijk al in juli is.) Genoeg onduidelijkheden nog, maar als we meer weten lees je het hier. Ga je morgen meedoen in IJmuiden, dan wensen we je veel plezier.

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

  1. Pingback: Spartan Race Europa kalender en EK 2018 - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X