Win tickets voor Inferno Run

Heb je in Nederland en Belgie de meeste evenementen wel een keertje gezien en wil je eens naar het buitenland, dan zijn er heel veel opties. Vandaag lichten we de Italiaanse Inferno Run uit.

Inferno Run OCR Series

Inferno Run is de meest populaire obstacle run in Italië en gaat haar vijfde jaar in. Dit jaar pakken ze het groot aan met drie edities (Snow, City, Mud) en starten ze hun eigen Italiaanse OCR Series. De Inferno Snow editie is een speciale winterse editie in het Prato Nevoso ski-gebied. De korte race is een kwalificatie voor het WK OCR in Engeland later dit jaar.

In mei zal in Milaan de Inferno City editie plaatsvinden en in oktober de Inferno Mud editie in Florence. Tijdens deze twee edities zullen de Italiaanse OCR kampioenschappen plaatsvinden en kun je je kwalificeren voor zowel het EK als WK.

Win tickets voor Inferno Run

Wil je zelf meedoen aan de Inferno Run? Maak dan nu kans op een gratis startbewijs. Vul hieronder dan in waarom jij de tickets zou moeten winnen.

Meer info: Infernorun.IT

Inferno Run persbericht

Hieronder het complete persbericht, mocht je de details van de Inferno Run OCR Series willen weten.

Inferno presents the first Italian OCR Series
to run beyond any obstacle in 3 stages: Snow, City and Mud

Registrations are open on www.infernorun.it/eng

Sunday, March 18th – Piedmont, Prato Nevoso (Cuneo)
Saturday and Sunday, May 5th and 6th – Lombardy, Milan, Idroscalo
Saturday and Sunday, October 13th and 14th – Tuscany, Figline Valdarno (Florence)

For its fifth edition Inferno, the most diabolical and popular Italian OCR with over 5 thousand participants only in 2017, grows up. Three stages in as many new locations to challenge own limits beyond any obstacle for the first Italian OCR Series, which will decide with a single ranking the best Devil 2018.

New courses to discover and the inevitable natural and artificial obstacles, with infernal names, such as Lucifer, Giuda Iscariota, Conte Ugolino and Cocito, with which the competitive athletes will be confronted but also the ever more numerous fans of this developing sport, putting to the test strength, speed, balance, agility and brachiation. The Inferno doors will be really open to everyone, by registering on www.infernorun.it/eng. 

INFERNO SNOW

The infernal round will start on March 18th in Piedmont. Prato Nevoso (Cuneo), one of the most popular ski resorts in Italy, will host Inferno Snow for a very special winter edition. The challenge will be even more engaging thanks to the snow, in addition to the 20 obstacles on the 5 km Short race, and the extraordinary setting of the Maritime Alps. In the competitive category the race will be qualifying for the OCR World Championships 2018.

INFERNO CITY AND INFERNO MUD

For the second stage the devils will reach Lombardy on 5 and 6 May to invade the Idroscalo of Milan in Segrate with Inferno City. The obstacle course racing will once again ignite the temple of Milanese outdoor sports: fun guaranteed thanks to a course that combines nature, water and obstacles. For the great final the diabolical OCR will return on October 13th and 14th in its homeland in Tuscany, in Figline Valdarno, in the province of Florence, for the traditional Inferno Mud between mud and smiles. Meet at Norcenni Girasole Village with an adventurous italian journey through vineyards, country woods and hills.

The City and Mud editions are stages of the Italian OCR Championship 2018 with the Standard Course (9 km and 30 obstacles), qualifying in the competitive category for the OCR European and World Championships. Also confirmed the Short Course (3 km and 20 obstacles), opened for the first time in Italy by Inferno in 2017 to children aged 13 to 17, who can again compete for the World Championships.

The goliardic soul of the event will live in the many non-competitive participants of each age group, who will race on the same routes individually or in teams. In fact, more and more teams, representing associations, gyms and companies, choose to face this unforgettable sporting experience to have fun counting on mutual help. For the little mudders from 4 to 12 years old returns the Baby Inferno, which supports with its own proceeds solidarity projects for children and young people. But the news does not end here!

THE NUMBERS OF INFERNO

Since its birth in 2014, Inferno has brought 12 thousand finishers to cross the finish line in its four editions. The sports event involves obstacle runners of all ages, from 14 to 71 years, including 1 in 3 women, individually or in a team, with 1,500 teams from the beginning. Thanks to the infernal mud 1 marriage, 4 engagements and 6 bachelor parties were celebrated. With the Baby Inferno, which has amused until now 1,000 children, more than 10 thousand euros have been donated to charity. Among the competitive athletes, 15 thousand euros distributed in prizes.

Inferno was born in 2014 from the passion of a group of Florentine friends and now is the most popular Italian obstacle race – says Mauro Leoni, organizer of Infernoso much to become a stage of the Italian OCR Championship and to help the promotion of this emerging sports movement, which has more than 41,000 participants at a national level. In 2018 Inferno will continue to grow with three stages really open to all, competitive athletes and enthusiasts, whose only goal is to face a challenge beyond any obstacle and to overcome their own limits always with a smile”.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

7 reacties

 1. Na Nederland, België, Engeland en Duitsland vind ik dat het wel tijd wordt om wat verder weg te gaan. Italië ook mijn favoriete land net als Jos . En met wat minder OCR budget dit jaar lijkt mij 2 tickets winnen wel fantastisch!!!!!
  #ocrunited #tdmm #infernorun #obstakels #ocr

 2. Wij zijn sinds vorig jaar begonnen met diverse obstacle runs. Dit jaar zijn we 10 jaar samen. Ik zou deze kaarten graag willen winnen om hem te verrassen.

 3. De goed geregelde en leukste obstacle runs kosten heel wat. Helaas heb ik deze fijne hobby grotendeels naast me moeten leggen om genoeg geld over te houden om leuke dingen met mijn vrouw en kinderen te kunnen blijven doen. Niet heel lang geleden is bij mij kanker geconstateerd en ik kan wel erg leuke run gebruiken om wat emoties in te lossen!

 4. Het lijkt mij geweldig om een keer een buitenlands event bij te wonen en dan helemaal als je ook nog mag afzien en vies worden! 😀

 5. Ronnie Poeste on

  Ik zit in de week van 1 mei toch al in Italië voor een studiereis. Zou toch een mooie combi zijn. Acclimatiseren in een prachtig land. En dan een mooie race lopen. Leuke voorbereiding voor de Iron Viking die ik voor de eerste keer zal lopen op 19 mei in Amsterdam.

 6. Samen met mijn maatje willen we naast adventure racen, ook wel eens wat buiten de landsgrenzen doen, echter is er op AR gebied weinig te bespeuren in het buitenland. Juist met hier en daar een leuke OR is dit wel mogelijk. Na een uistapje in Belgie en binnenkort een bezoek aan Duitsland, staat een bezoek aan het land van de romeinen hoog op onze verlanglijst. Misschien met twee tickets in de pocket is dit een goede reden om Italie kennis te laten maken met Team Hok-Ei uit de lage landen.

 7. Sabina Sonius on

  Wegens onze verhuizing naar Italië wordt dit een mooie introductie in de Italiaanse ocr wereld! Als ik daar minstens 12 maanden ga zijn, is dit de beste race om na mijn pols operatie terug te komen

Leave A Reply

X
X