Organisatie achter het WK naar Afrika

Sinds 2014 wordt het wereldkampioenschap OCR (Obstacle Course Racing) georganiseerd. De organisatie die hier achter zit, Adventurey LLC, organiseert nog een aantal kampioenschappen en heeft vandaag een nieuwe stap bekend gemaakt in Afrika.

De 2018 kalender

Het grootste evenement is nog steeds het WK. Het WK van 2018 zal plaatsvinden in Engeland van 19 t/m 21 oktober en komt daarmee voor het eerst naar Europa. Op het WK kun je meedoen op de 3 kilometer en 15 kilometer. Daarnaast is er een team-variant. Naast het reguliere WK komt er op 9 en 10 juni ook een enduro world championship, een soort ultra-WK van 24 uur. Deze zal plaatsvinden in Australië.

Vorig jaar heeft Adventurey haar eerste stappen gezet naar regionale wedstrijden met een kampioenschap voor Noord- en Midden- Amerika. Ook dit jaar zullen de North American OCR Championships weer plaatsvinden.

Naar Afrika

Vandaag is bekend geworden dat ze naast Noord-Amerika, Europa en Australië ook in Afrika aan de slag gaan. De lancering van het Zuid-Afrikaans kampioenschap is de eerste echte landenwedstrijd die georganiseerd gaat worden. Het is wachten tot er meer landenwedstrijden onder de vlag van het WK georganiseerd gaan worden. Er is nog geen nieuws omtrent een NK, maar zodra we meer weten lees je het hier. 

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X