De legendarische Death Race komt terug

Sinds vorig jaar hebben we in Nederland evenementen van het grote Amerikaanse Spartan Race. Wat niet iedereen weet is dat Spartan Race ontstaan is uit een ander, veel zwaarder, concept van dezelfde grondlegger, Joe De Sena; de Death Race.

breakout run

Spartan Death Race

Sinds 2004 was er in de Verenigde Staten een jaarlijks evenement dat de Spartan Death Race heette. Dit is een evenement als geen ander evenement. Het kan soms wel 4 dagen duren, maar je weet vooraf niet hoe lang het precies duurt. Wat je precies moet doen is ook niet bekend, maar je wordt zowel fysiek als mentaal tot het uiterste getest. Het doel is eigenlijk dat niemand de “finish” haalt. Wil je weten hoe zo’n race er precies uitziet, dan raden we dit raceverslag van Outside Online magazine en dit raceverslag van OCR-legende Junyong Pak zeker aan. Een paar jaar geleden was helaas de laatste editie en sindsdien is het stil rondom de Death Race. Tot nu toe, want er komt een nieuwe editie van dit extreme evenement in 2018 lezen we op de site van de organisatie, Peak Races.

Zelf meedoen

Meedoen is hier natuurlijk geen kwestie van even inschrijven en naar de race toe rijden. Er kunnen slechts 100 deelnemers aan de start staan om het prijzengeld van 100.000 dollar te verdelen. Dit zijn de vijf mogelijkheden om kans te maken om mee te doen:

You must be registered AND you must do one or more of the following:

  • complete an AGOGE
  • complete the Peak Bloodroot Ultra 100 while carrying 10% of your body weight
  • complete some other insane event we choose to recognize
  • have a Death Race skull you have earned
  • beg to be let in by emailing Joe at LetMeIn@Peak.com

Mocht jij overwegen om mee te gaan doen dan horen we dat natuurlijk heel graag! Hieronder de video voor de twijfelaars.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X