Inov-8 Descent Race is supersteil bergaf

Of we in een 1 april grap trappen weten we niet, maar ze verzekeren ons bij Inov-8 dat deze race er echt gaat komen. Wat gaan ze doen? In oktober van dit jaar kun je van de beroemde Hahnenkamm in Kitzbühel naar beneden rennen in een wedstrijd. Dus daar waar de Red Bull 400 bergop gaat, gaat de Inov-8 Descent Race juist bergaf, met hellingen tot wel 80%.

Inov-8 Descent Race

Op 6 oktober 2018 is het zo ver in Kitzbuhel, dan gaat de eerste editie van start. Dan kunnen er 180 deelnemers strijden om een plekje in de finale waar de 30 beste lopers overblijven. Met een afdaling van 350 meter en steile stukken tot 80% gaat het een bizar snelle downhill worden. Uiteraard zijn de schoenen van Inov-8 geschikt om met veel grip te downhillen. Zeker de nieuwe G-Series die in juni komen zullen hier hoge ogen gooien. De inschrijvingen openen op 1 april. Meer info via de website van Inov-8.

Persbericht

For the first time ever, runners are being given the opportunity to race down the world’s toughest ski slope.

Featuring blind drops, daredevil jumps and an insanely steep gradient of 80%, the legendary Streif, on the Hahnenkamm mountain in Kitzbühel, Austria, is regarded as the ultimate challenge for downhill skiers on the world cup circuit.

Now, in a sporting world-first, running brand inov-8 is to stage a downhill footrace for 180 brave competitors on the Streif.

The inov-8 Descent Race will take place in October this year and see runners set off at 30 seconds intervals from the iconic ski start-house at the top of the Hahnenkamm mountain. Ski gates will guide the way for runners, who will weave down the 350m route before entering the finish area.

The fastest 30 runners in both the men’s and women’s categories will qualify for the final run where, as in skiing, finalists will start in reverse order at one-minute intervals. The fastest will be crowned downhill champions.

Ahead of entries opening on Sunday (April 1st), inov-8 product and marketing director Michael Price said: “inov-8 was forged in the Lake District fells of Great Britain 15 years ago and we have always loved the thrill of running fearlessly down steep fells. Now we’re bringing a taste of British fell running to the Austrian Alps with the pioneering inov-8 Descent Race.

“We’re hoping that runners from across the world will come to Kitzbühel and join us in experiencing what will be the ultimate downhill running thrill.”

This event is one of two world-firsts for inov-8 in 2018, with the other being the highly-anticipated launch of graphene-enhanced running shoes in June.

Price added: “The new G-SERIES shoes will give runners the world’s toughest grip. I can’t think of a better way to celebrate that launch than with a running race down the world’s toughest downhill. Bring it on!”

The inov-8 Descent Race will take place on Saturday, October 6th, 2018. Entries open on Sunday, April 1st). For all the details go to www.inov-8.com/descent

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X