De Spartan Workout Tour gaat weer van start

Evenals vorig jaar kun je je weer aanmelden voor de Spartan Workout Tour. Sporters kunnen onder begeleiding van gecertificeerde coaches zich voorbereiden op de Spartan Race in Maastricht tijdens een gratis Spartan Workout Tour. Iedereen kan meedoen op zaterdag 21 april aan de eerste Spartan Workout Tour in Maastricht.

De Workout Tour is dé mogelijkheid om kennis te maken met de Spartan Race: één van de snelst groeiende wedstrijdsporten ter wereld. Spartan Race is een zogenoemde obstakelrun. Hardlopen wordt gecombineerd met technische hindernissen. Meer dan 1 miljoen mensen deden vorig jaar mee aan races in 30 landen. Ruim 200 evenementen vonden plaats. Maastricht is in 2018 voor het eerst gastheer, op zaterdag 30 juni.

Wie tussen de 5 en 13 kilometer over obstakels wil rennen, moet zich voorbereiden. Om dat mogelijk te maken werkt de organisatie van Spartan Race tijdens de Workout Tour samen met CrossFit Batteraof. Bij CrossFit wordt op hoge intensiteit gesport, het is een trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Voor de Workout Tour is een parcours door onder meer het Maastrichtse Stadspark uitgezet.

Het is vooral een kennismaking met de sport, voor zowel deelnemers als media. Iedereen kan gratis meedoen en de sfeer proeve.  Racedirecteur Jeroen Reesen.

De individuele sporter krijgt tijdens de Workout Tour en Spartan Race de kans om zijn of haar netwerk uit te breiden, sporters in de regio te leren kennen. Spartan Race op 30 juni vindt op een parcours tussen Kesselskade, stadspark, Tapijnkazerne en Sint-Pietersberg plaats.

Historische locaties en Limburgse natuur in één race. Dat is in Europa voor het eerst mogelijk gemaakt. Een heel bijzonder moment. – Jeroen Reesen.

Deelnemers kunnen 30 juni kiezen uit de Sprint (5 kilometer, 20 obstakels) of Super (13 kilometer, meer dan 25 obstakels). Ook kinderen zijn welkom: die kunnen deelnemen aan de Kids Race.

De Workout duurt ongeveer 90 minuten, deelnemers ontvangen een ‘I Am Training For A Spartan Race’-shirt.

Aanmelden voor de Spartan Workout Tour kan via www.spartanrace.nl.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X