StrongmanRun en Matchis, actief voor meer stamceldonoren

Op zondag 13 mei aanstaande wordt er tijdens de StrongmanRun in Rotterdam gelopen voor de stamceldonorbank Matchis. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren via de website Sterk voor Matchis. Om dit extra te stimuleren biedt de organisatie van de StrongmanRun een mooie korting aan 50 deelnemers als zij een minimaal sponsorbedrag weten te behalen.

Afzien en doorzetten, alles geven en grenzen verleggen. Fysiek en mentaal. Dat is wat StrongmanRun doet en vraagt. En dat is precies wat leukemiepatiënten ook moeten doen. Er is één verschil: het ene doe je vrijwillig, het andere overkomt je.

Matchis sponsoren tijdens de StrongmanRun: hoe werkt het?

Deelnemers aan de Fisherman’s StrongmanRun kunnen zich opgeven via de website ‘Sterk voor Matchis’. Daarmee worden ze opgenomen op de sponsorwebsite en kunnen ze zich laten sponsoren door vrienden, collega’s en anderen. Halen ze een minimaal sponsorbedrag binnen voor Matchis, dan beloont de organisatie van de StrongmanRun deze extra inspanning: deelnemers ontvangen dan 25 of 50% korting op het startgeld.

Stichting Matchis

Stichting Matchis is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren en zorgt dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor wordt gevonden, is de kans groot dat ze overlijden. De kans dat een potentiele donor een match is met een patiënt en daadwerkelijk stamcellen doneert is heel klein. Er is dus een hele grote groep potentiële donoren nodig!

Fisherman´s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenge

Klimmen, klauteren en heel veel modder! Dit modderige spektakel wordt voor de derde keer georganiseerd in Rotterdam in het Lage en Hoge Bergse bos. De StrongFamilyRun is dit jaar voor de eerste keer onderdeel van de StrongmanRun. Drie en een halve kilometer aan coole obstakels in een mega vette setting. Alle ouders worden uitgedaagd om met hun kinderen deel te nemen aan dit onvergetelijke evenement.
Op Zaterdag is het ‘Girls Only’ tijdens de StrongSisterRun, de enige obstacle run voor vrouwen in Europa. Op zondag staan de bikkels aan de start voor de 7, 12 of 21 kilometer. De Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenge is een mix van sport en fun én een kijkspektakel voor het publiek. Het parcours gaat dwars door de bossen, over pittige heuvels en trails en heeft een aantal spectaculaire verrassingen in petto. Via een fietsroute langs de hotspots, kan het publiek de runners volgen en aanmoedigen en genieten van muziek, horeca en vermaak. Op het festivalterrein is van alles te beleven.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Leave A Reply

X
X