De Maashorst omgetoverd tot gevangenisterrein van de Breakout Run

Zomerse temperaturen, zevenendertig obstakels en 8 km aan zand, modder en water. En voor de echte bikkels, de dubbele portie. Dat is wat de deelnemers aan de zesde editie van de Breakout Run dit weekend te wachten staat.

Bijna 8.000 deelnemers die figureren als criminelen trekken naar het recreatiegebied De Maashorst om te ontsnappen uit de zwaarbewaakte gevangenis. Er staat ze een loodzwaar parcours te wachten waarbij ze door diepliggende buizen moeten tijgeren, steile en soms kletsnatte klimwanden moeten bedwingen, het SWAT-team moeten trotseren en niet te vergeten de sloopkopgels op het dak van de gevangenis moeten ontwijken.

De Breakout Run heeft dit jaar maar liefst 15 nieuwe obstakels toegevoegd aan het parcours. In totaal moeten de deelnemers over 8 km zevenendertig obstakels overwinnen. Deelnemers aan de 14 km moeten daar nog eens elf obstakels bij optellen. De klassiekers zijn er natuurlijk ook weer: de zeer spectaculaire en populaire ‘storm the prison wall’ en ‘the water escape’.

Voor ieder wat wils

Tijdens de Breakout Run kun je overdag uitbreken via de 8 of 14 km lange vluchtroute. Een gevangene die niet gezien wil worden, kan in het donker ontsnappen via een 8 of 16 km lange ontsnappingsroute. Deelnemers kunnen alleen lopen, samen lopen aan een ketting of zoveel rondjes als ze willen tijdens de Last Man Standing. Ook aan de jonge boeven is gedacht. Op zaterdagavond kunnen de Young Gangsters van 12 tot en met 15 jaar uitbreken (8 km) en op zondag de boeven van 6 tot en met 11 jaar (2 en 4 km).

Inschrijven

Inschrijven kan nog steeds – individueel of als groep – op www.breakoutrun.nl. De deelnemers zullen zaterdag tussen 10.45 en 22.30 uur starten. Op zondag starten deelnemers tussen 10.00 en 16.30 uur. Na de finish wordt iedereen beloond met een unieke medaille en zijn er nog genoeg nevenactiviteiten te beleven.

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X