Jonathan Albon bij finale OCR World Finals

Aankomende zaterdag (23 juni) is het zover. Dé finale van de OCR World Finals op recreatieplas de Berendonck. Hier gaan de (inter)nationale kampioenen en wereldkampioenen, waaronder 4-voudig Wereldkampioen Jonathan Albon (ENG), de strijdt met elkaar aan om de felbegeerde titel en het prijzengeld in totaal €20.000. Het startschot van de finale klinkt zaterdagavond om 18.30u.

Harbourrun

Zeer sterk deelnemersveld

Als je hoog scoort in de reguliere OCR Series doe je automatisch mee aan de OCR World Finals. Daarnaast zijn er in de reglementen nog een aantal manieren te vinden om mee te kunnen doen aan de finale. Een aantal atleten die niet bij de normale OCR Series waren hebben hier gebruik van gemaakt en daarmee staat er een ijzersterk deelnemersveld aan de start van deze tweede finale. Diverse nationale, Europese en Wereldkampioenen zullen komend weekend meedoen aan de finale in Nijmegen.

OCR World Finals: Qualifying criteria for the OCR World Finals

  1. Every top 3 male and female from a single OCR series race
  2. Top 200 male and top 100 female from the ranking at the end of the season
  3. Top 10 male and female ELITE from every country/continent or world championship (proof has to be shown)
  4. Qualifying races as stated on the website www.ocrseries.com – OCR Series Rulebook

OCR World Finals

De OCR World Finals is het spectaculaire eindstuk van het OCR Series seizoen van totaal 8 races, georganiseerd in 4 verschillende landen. Naast de beste 200 mannelijke- en 100 vrouwelijke atleten van het klassement, zijn ook de top-10 van het WK, EK en nationale kampioenschappen gekwalificeerd. Zij zullen de strijdt aangaan om de felbegeerde titel ‘OCR Series World Champion 2018’ tijdens een parcours van 19km met meer dan 50 fysieke- en mentale obstakels. De finale kent met 21 verschillende nationaliteiten een ijzersterk deelnemersveld.

Strong Viking Water Edition

De OCR World Finals vindt plaats tijdens de Strong Viking Water Edition. Deze editie, waarbij 15.000 deelnemers op recreatieve basis de 7km, 13km of 19km uitdaging aan kunnen gaan, wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. De organisatie van Strong Viking verwacht het weekend van 23/24 juni totaal meer dan 30.000 bezoekers op het recreatiegebied te mogen verwelkomen en heeft daarom in samenwerking met het Waterskicentrum een speciale camping geopend op het terrein.

Toegang tot het terrein is gratis en er zijn veel obstakels rondt het start-finish terrein vanwaar de race duidelijk te volgen is.

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X