Nieuwe datum en locatie voor Spartan Race IJmuiden

De Spartan Race, die gepland stond op zaterdag 1 september in IJmuiden aan Zee, wordt verplaatst naar zaterdag 27 oktober. Ook de locatie is gewijzigd. Om organisatorische redenen wordt gekozen voor de centraal in het land gelegen Gelderse gemeente Maurik, om precies te zijn de evenementenlocatie Eiland van Maurik.

“Het was een moeilijke beslissing om te nemen om zowel datum als locatie te verhuizen. Voor zowel gemeente als organisatie”, zegt racedirecteur Rob Frambach. “We hebben er samen alles aan gedaan om de race voor IJmuiden te behouden, maar dat is helaas niet gelukt.” Voornaamste redenen zijn de vergunningen en het feit dat het evenemententerrein gelegen is in een beschermd natuurgebied.

De organisatie wijkt nu uit naar de locatie die ze voor 2019 al in gedachten hadden. De Spartanorganisatie laat weten er van overtuigd te zijn dat deelnemers enthousiast zijn over de nieuwe omgeving. Racedirecteur Frambach: “Het Eiland van Maurik is een prachtige locatie met een kwalitatief hoogwaardiger en uitdagender parcours en de mogelijkheid om ook de Hurricane Heat aan het programma toe te voegen.“ Op het programma stonden al de Kids Race, Sprint, Super en Beast; dit blijft ongewijzigd. Deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht door de organisatie en kunnen hun registratie kosteloos omzetten voor de race in Maurik of een andere locatie. Inschrijven voor de race in Maurik is overigens nog steeds mogelijk via www.spartanrace.nl

breakout run
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

1 reactie

  1. Pingback: Ultimate Warrior volgend weekend gaat niet door - Obstakels.com

Leave A Reply

X
X