maurik spartan

Maurik maakt zich op voor eerste Spartan Race

Er was een tijd dat de komst van Spartanen angst aanjoeg, maar Maurik ontvangt de strijders met open armen. Het Eiland van Maurik is klaar voor haar eerste Spartan Race die op 27 oktober wordt gehouden. Ruim 2.000 deelnemers hebben zich ingeschreven. Obstakel racen is de snelst groeiende sport ter wereld. Heuvels, muren, modder, prikkeldraad, touwen en vuur moeten getrotseerd worden op een parcours dat fysiek en mentaal het uiterste vergt.

War Race

Iedereen kan zich meten met een ander, van Finland tot Argentinië. Omdat persoonlijke tijden worden bijgehouden, ontstaat een wereldwijde ranglijst. In Maurik is een route uitgezet die de deelnemers over en om het Eiland van Maurik voert. ,,Een unieke race op een eiland die de deelnemers uitdaagt water te trotseren en van eiland naar eiland te gaan.”, aldus racedirecteur Rob Frambach.

Start en finish bevinden zich op Eiland van Maurik 19, dat ook dienst doet als festivalterrein en waar deelnemers en bezoekers samen komen.

Spartan Beast, Super, Sprint en Hurricane Heat

Zaterdag 27 oktober zal tijdens de Spartan Beast, de langste afstand, bepaald worden wie de beste obstacle racer van Maurik is. In de Elite en Age Group heats gaan de beste atleten de strijd met elkaar aan. Daarna is het de beurt aan de recreanten op de Super en Sprint afstanden, die onderling met leeftijdsgenoten en mensen met gelijke conditie hun krachten kunnen meten. In de Hurricane Heat zoeken de deelnemers onder begeleiding hun grenzen op en voeren zij de hele middag groepsopdrachten uit in zware omstandigheden.

Over de exacte route en de aard van de obstakels is weinig informatie te vinden. Dat heeft een reden. Frambach: “De atleten willen verrast worden. Dat hoort bij het Spartaanse leven. Het mentale uithoudingsvermogen is bij Spartan Race net zo belangrijk als het fysieke.”

Spartankids

Tijdens de races voor volwassenen staat Spartan Kids op het programma. Kinderen in leeftijdscategorieën tussen 4 en 15 jaar kunnen deelnemen aan een bijzondere race. ,,We sporen kinderen aan om te springen, te rennen, vies te worden, anderen te helpen en een vooral een leuke tijd te hebben. Ze moeten in ieder geval weer ontdekken wat het is om buiten te spelen en actief te zijn.”

Programma

Zaterdag, 27-10.

07:00 – 20:00:             Spartan Festival

08:45:                           Spartan Beast Elite

09:00:                           Spartan Beast Age Group

09:15:                           Spartan Beast Open heats

11:00:                           Spartan Super Open Heats

11:30:                           Spartan Kids

14:00:                           Spartan Sprint Open Heats

14:00:                           Hurricane Heat

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X