Spartan Trail

Trailruns nieuwe instapmodel obstacle runs?

Wij roepen natuurlijk al jaren dat iedereen mee kan doen aan een obstacle run. Pak een leuke run, ga met een groepje van start en geniet van je dag. Toch spreken we nog mensen die wat huiverig zijn en opkijken tegen alle hindernissen. Die kunnen natuurlijk perfect starten met een trailrun en dat is precies wat een aantal organisatoren van obstacle runs ook gedacht moeten hebben.

Strong Viking Trail Run

Begin 2019 is de eerste trail run van Strong Viking. Als dit een succes wordt zullen er vast meer volgen. Met een vanafprijs van 17,50 is het sowieso een stuk vriendelijker qua prijs dan een reguliere Strong Viking. Daarnaast mis je de zware hindernissen van een normale Strong Viking en is het ook daarmee wat toegankelijker.

strong viking trail runDe nieuwe Strong Viking Trail Run bestaat uit hardlopen op smalle paden (trails), waarbij alleen natuurlijke hindernissen overwonnen dienen te worden zoals beekjes, boomstammen, rotsen, heuvels etc. De Trail Runs vinden voornamelijk plaats in de winterperiode wanneer het voor obstacle running te koud is, en zijn het ideale doel om naartoe te trainen/fit te blijven tijdens de winterperiode. Zet jouw goede voornemens kracht bij door jezelf in te schrijven en en/of bereid je optimaal voor op het nieuwe obstacle run seizoen. – Strong Viking

Wildman Trailrun

Ook de Wildman Run Sleen komt met een trailrun in 2019, de Wildman Trailrun.

wildman trail runSpringen over boomstronken, zwoegen door het mulle zand, slingeren over een pad met losse stenen. Trailrunning is zwaar, kost wat moeite maar de voordelen maken trailrunnen zo waardevol. Met hardlopen op oneffen terrein verbrandt je meer calorieën, verbeter je je balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is. Waar kan dit beter dan in Drenthe? – Wildman run

Trailruns in het buitenland

In het buitenland heeft Spartan Race dit jaar haar eerste trail run georganiseerd als proef. Komend jaar pakken ze al groter uit met 12 runs. Voorlopig staan er nog geen Europese Spartan Trail Runs op het programma, maar wat niet is kan nog komen.

We zijn benieuwd of er nog meer organisaties de stap naar de trailruns gaan maken.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X