top 10 ranking

OCRWC komt met top 10 ranking atleten

De organisatie achter het WK Obstacle Course Racing komt met iets nieuws; een maandelijkse ranking van de top 10 OCR atleten verspreid over de wereld.

Top 10 ranking systeem

Het idee is dat er nu een jaarlijkse WK is met een uitslag, maar dat een overzicht van goed presterende atleten door het jaar heen ontbreekt. Vandaar dit experiment. Het idee is dat een groep van internationale media elke maand hun stem uitbrengt op de 10 beste atleten van dat moment, zowel dames als heren. Dit wordt over heel de wereld gedaan met de gedachte dat iedereen de lokale races goed kent en de sterke atleten uit hun regio tipt. Zelf heb ik ook een stem. Zo zal bijvoorbeeld komende maand het resultaat van de OCR Series afgelopen weekend meegenomen worden. Er wordt nog nagedacht om dit ook voor age groups te gaan doen.

Top 10 ranking dames

Dit is de tussenstand van februari voor de dames:

RankTrendAthleteCountryPoints
1Lindsay WebsterCAN100
2Nicole MericleUSA97
3Rebecca HammondUSA83
4Karin KarlssonSWE61
5Zuzana KocumovaCZE60
6Ida Mathilde SteensgaardDEN47
7Rose WetzlUSA44
8Anna SvenssonSWE37
9Elin JohanssonSWE29
10Lisan De VriesNL23

Top 10 ranking heren

Dit is de tussenstand van februari voor de heren:

RankTrendAthleteCountryPoints
1Jon AlbonUK87
2Ryan AtkinsCAN81
3Thibault DebusschereBEL76
4Thomas van TonderSA67
5Sergei PerelyginRUS52
6Nikolaj DamDEN49
7Ryan WoodsUSA40
8Sergei SilinRUS31
9Piotr LobodzinskiPOL28
10Ludvig WerkmasterSWE27

Meer info

Hieronder kun je lezen hoe het precies werkt.

Our International OCR Voting Committee is a collective of prominent and well-informed OCR media figures, who were chosen specifically for their knowledge, their impartiality, and their passion for OCR. In addition to consistently reviewing results, our members have regular conversations together, sharing pertinent performances from their region, discussing these and anything else that might affect their decisions. With votes being cast monthly by the committee, this system aims to rank athletes worldwide who are unable to compete against each other, before they compete head-to-head at the World Championships taking place in October 2019. This initiative marks the first time athletes are ranked across multiple brands worldwide.

As a starting point, each voter was supplied with an initial list of athletes who performed to an exceptional standard at the 2018 OCRWC. But, we didn’t want to limit them with only this list. After all, there are incredible athletes who race age group, racers who have taken time off, or even up and coming runners we haven’t heard of; people who didn’t get the opportunity to place in the Pro wave at OCRWC ’18. It’s important to us that these athletes do not get overlooked, and as we know there are often newcomers to the sport, our aim is that by encouraging our committee members to talk amongst themselves we can highlight up and coming athletes early, or give credit to a particularly strong performance.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top