Liberation Obstacle Run

Unieke start tijdens Liberation Obstacle Run

De Liberation Obstacle Run gaat op 14 en 15 september op een unieke en spectaculaire manier van start. Vanaf de Geffense Plas zullen de deelnemers op het strand worden afgezet door Amerikaanse aanvalsboten uit de Tweede Wereldoorlog. Vanaf daar zal de run verder het terrein op gaan. De complete run staat in het teken van de bevrijding in Oss, dit jaar 75 jaar geleden.

De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45 is tijdens de run aanwezig met deze historische Assault boten. Dit type boot werd gebruikt om rivieren en kanalen over te steken, waaronder de Rijn in maart 1945. Hierdoor krijgen de deelnemers aan de obstacle run een zo compleet mogelijk beeld van de operatie en hebben ze een unieke kans om dit zelf te ervaren.

Liberation Obstacle Run

De Liberation Obstacle Run is een initiatief van Stichting Veteranen Oss, gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum. Inschrijven voor de run is mogelijk op www.liberationobstaclerun.nl.  

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top