ninja-afstand of 100 meter OCR

Ninja-afstand definitief toegetreden tot OCR

Ben jij meer een ninja of 100 meter obstacle running atleet dan een duurloper? Dan is er goed nieuws, want de Ninja-afstand lijkt definitief toegetreden te zijn tot OCR.

Van één afstand naar veel meer

Vroeger toen was het overzichtelijk. Er was één afstand, vaak de langste, waar je voor de prijzen kon strijden. Dat was zo bij het WK, bij Mud Masters (ALFA), bij Strong Viking (ODIN) en bij de meeste andere evenementen. Bij veel runs is dat nog steeds het geval en kun je op de kortere afstanden geen prijzen winnen. Toch zijn er dingen aan het veranderen.

Spartan Race

Bij Spartan Race kun je altijd al op alle drie de afstanden een podium behalen. Eerder deze week maakten ze bekend dat ze hun afstanden gaan standaardiseren, daar waar het vroeger nogal eens kon verschillen per evenement. Weer een kleine stap in het veranderen van evenement naar sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Spartan (@spartan) op

Drie afstanden wordt de norm

Bij Spartan kun je dus op alle drie de afstanden prijzen pakken. Het vierde seizoen van de OCR Series bestaat nog steeds uit maar één afstand, maar daar kan natuurlijk een volgend seizoen verandering in komen. Bij het OCRWC zijn er intussen ook vorderingen. Naast de lange afstand hebben ze sinds een aantal jaar ook een korte afstand afstand van 3 kilometer met medailles. Het OCREC (EK) heeft deze lijn gevolgd en heeft ook een korte afstand. We zijn dus van één naar twee afstanden gegaan, als we de estafette even niet meetellen. Tot vandaag, want er komt overal een afstand bij.

Ninja-afstand of 100 meter

Bij het WK is er dit jaar al mee geëxperimenteerd en wereldbond FISO heeft dit jaar al een heus NINJA OCR Worldchampionship georganiseerd.

Deze ninja-afstand gaat een blijvertje worden, want zowel bij het OCRWC, OCREC en FISO OCRWC (volg je het nog?) staat hij komend jaar op het programma. Gisteren is het OCRWC naar buiten gekomen met hun concept voor de 100 meter in 2020:

  • Vier divisies: Pro heren / Pro dames / Open heren / Open dames
  • Top 8 snelste tijden gaan nar halve finale
  • Halve finale bestaat uit twee heats
  • Snelste twee tijden in alle halve finales gaan naar finale
  • 1 registratie per atleet en 2 pogingen per registratie
  • Halve finale en finale zullen pas op zondag zijn
  • Geen kwalificatie nodig

Zijn jullie er bij?

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top