Samen trainen

Een belangrijk onderdeel van een obstacle run is het deel waarbij je moet hardlopen, van obstakel naar obstakel. Hoe sterk je ook bent, je zult die meters ook moeten maken. We merken dat niet altijd iedereen dat even leuk vindt om te trainen. Nou is obstacle running een teamsport en geldt dat ook voor trainingen. Laten we elkaar dus proberen virtueel te motiveren. Ons Team Dutch Mud Men zit intussen ruim boven de 100 obstacle runners, dus dat moet toch lukken? We hopen dat het meer motiveert en je fitter aan de start gaat verschijnen.

Harbourrun

Strava

We weten dat Runkeeper het meest populaire platform in Nederland is om je runs te delen. Helaas heb je daar geen mogelijkheden voor je eigen team en zien we dat Strava steeds populairder wordt. Strava is stiekem ook wat leuker en motiveert daardoor weer wat meer. Vandaar dat we gekozen hebben om een Club te starten bij Strava. Aanmelden bij Strava gaat eenvoudig (met Facebook) en kost je niets. Om je bij ons team aan te sluiten klik je hier: http://www.strava.com/clubs/dutchmudmen

Zelf hebben we Garmin, Nike Plus en smartphones die we soms gebruiken tijdens trainingen. Er zijn tientallen manieren om je trainngen te tracken. Om het zo makkelijk mogelijk te maken leggen we hieronder uit wat je moet doen als je een bepaald merk of bepaalde app gebruikt.

Strava op Android of iPhone

Strava AppStrava heeft een hele mooie app voor Android of iPhone. Deze kun je hier downloaden. Het werkt hetzelfde als de App van RunKeeper. Er zijn overigens ook bepaalde hartslagmeters die samenwerken met de app van Strava zoals sommigen van Garmin, Polar of met ANT+. Let wel op dat je de Strava Run app download en niet de Strava Cycling app, deze verschillen een beetje.

De app is getest en werkt goed.

 

Garmin

GarminHeb je een Garmin Forefunner of Garmin Edge device? Dan kunnen deze (draadloos) verbinding maken met de website van Strava. Je kunt je Garmin overigens ook via CopyMySports automatisch en gratis laten verbinden met Garmin of RunKeeper. Ten slotte is er nog de website Tapiriik die heel veel services synchroniseert. Oftewel, heb je een Garmin, dan zit je wel goed bij Strava.

We hebben zelf een Garmin en dit getest. Werkt als een trein.

 

Timex

TimexHeb je een Timex device? Dan kunnen deze (draadloos) verbinding maken met de website van Strava. Je verbindt je Timex met je computer en dan kun je synchroniseren. We lezen dat het werkt voor de Timex Run Trainer 2.0. Of het ook voor andere Timex horloges werkt durven we niet te zeggen.

We hebben zelf geen Timex en hebben dit dus niet kunnen testen.

 

RunKeeper

RunkeeperGebruik je nu RunKeeper? Dan kun je dit synchroniseren met Strava via de website Tapiriik. Je logt op deze site in met RunKeeper en Strava en klikt dan op “Synchronize now.” Dit kun je handmatig doen of je kunt er voor kiezen dit helemaal automatisch te laten verlopen. Handmatig overzetten kost je niks en is heel eenvoudig, automatisch synchroniseren kost je eenmalig 2 dollar.

We hebben Tapiriik getest en het werkt perfect. Ook de RunKeeper app werkt overigens goed.

Endomondo

Endomondo

Endomondo zien we op Facebook ook nog wel eens voorbij komen. Dit is een app die veel door bezitters van een Windows Phone gebruikt wordt omdat Strava en RunKeeper niet bestaan voor dit platform. Goed nieuws, deze sync werkt hetzelfde als bij RunKeeper. Dus via Tapiriik.

We hebben Endomondo overigens nog niet getest via Tapiriik, maar gokken dat het wel werkt aangezien RunKeeper ook werkt. 

 

Nike Plus

Nike Plus

Nike is een beetje het Apple van de sportwereld. Wat we hiermee bedoelen is dat ze hiergraag alles voor zichzelf houden en niet zo open zijn. Nike Plus is dus het meeste werk wil je het bijhouden in Strava, thanx Nike! Via deze website kun je vrij handig (na inloggen met Nike Plus account) je runs exporteren naar een GPX-bestand. Deze importeer je hier bij Strava.

We gebruiken zelf Nike Plus en hebben dit dus getest. It works!

Andere platform of apps?

Gebruik je nog een andere service of ken jij een handigere manier? Laat het ons weten!

Join us now!

Waar wacht je nog op?

[checklist]

  • Meld je aan bij Strava.
  • Word lid van Team Dutch Mud Men.
  • Trek je schoenen aan en go running!
  • Deel je resultaat en motiveer elkaar!

[/checklist]

Oh ja, samen trainen in real-life zien we natuurlijk ook graag 😉

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.
X
X