Kleding en schoenen

Wij doen sinds 2012 mee aan obstacle runs over heel de wereld en hebben al heel veel spullen getest. Soms viel het tegen, soms waren we erg enthousiast. Zo enthousiast dat we de spullen waar we 110% achter staan in 2013 zijn gaan verkopen via DutchMudMen.com. Zoek je dus de ideale kleding voor je obstacle run, mud run of trail run? Ga je meedoen aan Mud Masters, Strong Viking, Strongmanrun, Breakout Run, Tough Mudder, Spartan Race of welke andere mud run dan ook? Lees dan snel verder! Je kunt natuurlijk ook in de winkel nabij Eindhoven komen kijken.

Tip! Lees alles over de juiste winterkleding in dit blog

Schoenen

review-inov-8-mudclaw-G-260-702x336

Doe je aan je eerste obstacle run mee, trek dan lekker je hardloopschoenen aan of kies voor een betaalbare obstacle run schoen. Als je na die eerste keer vaker mee gaat doen, dan is het van belang om eens te investeren in goede schoenen. Schoenen moeten niet te zwaar zijn, veel grip bieden en snel water afvoeren als je door de modder gegaan bent. We hebben diverse schoenen van Salomon, Asics, Icebug, VJ Sport, Oriocx, Scott, Saucony, Craft, Brooks, Reebok, Inov-8, Vibram, Nike, Adidas en Teva getest. In ons schoenenoverzicht een opsomming.

Tip! Het complete mud run schoenenoverzicht voor 2018

Broek / shorts

reebok_spartan_race_training_plan_hero

Naast schoenen is kleding de volgende stap. In principe is je hardloopbroek prima geschikt voor obstacle running. Kort in de zomer, lang en warm in de winter. Toch zien we in de zomer vaak langere tights tot over de knieën. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstakels nogal eens met je knieën de grond raakt. Vaak zitten daar steentjes, gruis of andere scherpe dingen in. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden trek dan iets aan tot over je knieën. Of draag kniebeschermers.

Tip! Craft heeft als kledingpartner van Spartan Race voor zowel mannen als vrouwen sneldrogend ondergoed om in te sporten.

Sokken en gaiters

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten. Persoonlijk zijn we groot fan van teensokken en dan specifiek die van Injinji. Geloof ons, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer! Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren.

Er wordt ook wel eens gelopen met compressiesokken of compressietubes. Een voordeel is dat deze direct je huid beschermen bij bijvoorbeeld touwen. Verder beschermt het tegen blessures en ga je er sneller van herstellen. Of je er ook sneller van gaat lopen valt wel te betwisten.

In de winter drager we vaak producten van merino-wol. Inov-8 heeft hier de speciale sokken voor ontwikkeld. Ze houden je voeten warm, drijven vocht af en zitten lekker.

Tip! Draag de Inov-8 gaiters om steentjes, zand en takjes uit je schoenen te houden.

Bovenkleding

Eerste en belangrijkste tip: geen katoen! Je blijft nat en koud, wordt twee keer zo zwaar en overal gaat zand en andere zooi inzitten. Dit geldt niet alleen voor je shirt, maar ook voor broek en sokken. Zelf lopen we natuurlijk in onze eigen Team Dutch Mud Men shirts.

In de zomer dragen we alleen een t-shirt. Liefst wel wat strakker, zodat je nergens achter blijft hangen en welke niet gaat lubberen als een jurk. In de winter lopen we ook in de warme compressiekleding van Craft, Reebok, Fusion of Sub Sports.

Tip! Check ook hier ons bericht over de ideale kleding voor obstacle runners. Van beginners tot experts. 

Handschoenen

Handschoenen dragen we niet alleen tegen de kou, maar ook voor de grip en de bescherming van je huid. We merken overigens dat niet iedereen het hier mee eens is en toch liever met blote handen loopt. Bij runs met veel touwen zijn handschoenen geen overbodige luxe, zeker als je zachte computerhandjes hebt ;). Eenvoudige fitness-handschoentjes zijn niet altijd voldoende omdat ze glad worden als ze nat worden. Zorg ervoor dat je dus handschoenen hebt met veel grip. De meest populaire van het moment zijn de Craft Go Glove en de handschoenen van Prolimit.

Bescherming

Ben je erg gehecht aan je huid? Dan is het een tip om bescherming te dragen. Denk daarbij aan kniebeschermers. Voor je handen zou je handschoenen kunnen dragen zoals we hierboven al beschreven. En wil je bescherming tegen de kou? Kijk dan eens naar neopreen spullen.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.
X
X