April, 2017

01apralldayFisherman's Friend Strongmanrun BelgiëConnecterraLand:België

Datum

Hele dag (Zaterdag)

Locatie

Connecterra

Zetellaan 54, 3630 Maasmechelen, België

Evenement details

De Fisherman’s Friend StrongmanRun vindt op zaterdag 1 april plaats in het unieke natuurgebied Connecterra. Connecterra op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem heeft het mooiste panorama van Vlaanderen. Het voormalige mijnterrein van Eisden is helemaal omgevormd tot een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en is de geschikte locatie voor een obstacle run met heel wat hoogtemeters!

Ignace Schops, directeur Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw omschrijft de unieke locatie op de voormalige mijnsite als volgt: “Van stoflong naar groene long! Deze voormalige mijnsite kende een totale make-over. De omgeving van Connecterra en Terhills lijken nu wel op de Noorse Fjorden waar iedereen kan genieten van adembenemende landschappen en de unieke natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen.”

De Fisherman’s Friend Strongmanrun is de grootste obstakelloop ter wereld en trekt een internationaal publiek aan. Naast België worden ook Zwiterserland, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk en Zuid-Afrika aangedaan. Het evenement zal ook deel uitmaken van de KBC Spartacus Series. Het parcours in Connecterra zal ongeveer 11 km lang zijn met minstens 25 spectaculaire hindernissen. Voor wie de 11 km geen uitdaging vormt, kan zich inschrijven voor de 22 km en het parcours twee maal afleggen: 22 km puur afzien dus voor de echte helden!

Nog een nieuwigheid voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun dit jaar is dat er net als tijdens de andere events in de KBC Spartacus Series in waves zal gestart worden. Om de 10 minuten zullen er 200 deelnemers kunnen starten, hoe sneller je je inschrijft, hoe vroeger je zal kunnen starten. Schrijf je als groep in, dan kan je sowieso samen starten! Deze startprocedure zorgt ervoor dat alle deelnemers ten volle kunnen genieten van het parcours, de hindernissen en de prachtige omgeving.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 januari om 11u! Er worden maximum 5.000 deelnemers toegelaten. Wie deze fantastische uitdaging niet wil missen, aarzelt beter niet om zich in te schrijven! Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een loopshirt en een prachtige herinneringsmdaille.

Word jij dit jaar een Spartacus Hero door te finishen in 6 of meer Spartacus-events? Vergeet dan niet om eerst je Spartacus Pass te bestellen!

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Golazoinfo@golazo.com

Leave A Reply

X
X