Juni, 2016

17junalldayHells Highway RunRecreatiegebied de VlagheideLand:Nederland

Datum

Juni 17 (Vrijdag) - 19 (Zondag)

Locatie

Recreatiegebied de Vlagheide

Recreatiegebied De Vlagheide, Schijndel – Eerde

Evenement details

Hells Highway Run?

Hells Highway Run is een parcours met uiteenlopende, uitdagende hindernissen. Test jij samen met jouw vrienden, familie, collega’s of jouw sportteam je uithoudingsvermogen tijdens deze stormloop? Hekwerk, grote hoogten, modder en anders obstakels worden getrotseerd. Je kunt jezelf inschrijven voor verschillende afstanden. Iedereen kan deze uitdaging aan gaan!

Historie..

Recreatiegebied ‘De Vlagheide’ bij het Brabantse Eerde – tussen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode – is historisch gebied. Het is de plek waar de eerste luchtlandingen van Operation Market Garden door de geallieerden plaatsvonden. Daar vochten, vooral Amerikaanse en Britse, soldaten zich een weg naar de Corridor om via die weg de bruggen bij Nijmegen en Arnhem te veroveren. Door de gerichte aanvallen van de Duitse legereenheden, werd die tocht een ware uitputtingsslag. De geallieerde soldaten gaven die weg een eigen naam: ‘Hell’s Highway’.

Als eerbetoon aan die moedige mannen heet deze (mud)run de ‘Hell’s Highway Run’. De naam Hell’s Highway wordt zo eer aangedaan, met verwijzingen naar de bruggen, het water en de hindernissen die deze soldaten tegenkwamen.

Voor de helden van die tijd, door de helden van deze tijd.

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Hell's Highway Runservice@hellshighwayrun.nl

Leave A Reply

X
X