September, 2019

Za28sep09:3011:30Evenement afgelastHero!CompetitionProvinciaal Domein de SterLand:België

Datum

(Zaterdag) 09:30 - 11:30

Locatie

Provinciaal Domein de Ster

Brokkelingenstraat, 9100 Sint-Niklaas, Belgie

Evenement details

Hero!Competition is de wedstrijdvariant van de 7e editie van Run For Our Lives. Vorige edities was de titel van deze obstakelloop ‘Disaster Run Competition’, vanaf 2019 vernieuwen we echter alles. Niet alleen zullen er nieuwe obstakels worden voorgesteld, ook een nieuw logo en een nieuw thema maken hun intrede. Vanaf dit jaar willen we namelijk naast de competitieve uitdaging ook meer beleving toevoegen aan deze officiële kwalificatiewedstrijd.

Hero!Competition is een klassieke ‘obstacle run’ met alle vertrouwde elementen erin aanwezig. Denk daarbij aan water, modder, zand, gras, … waar de deelnemers door, onder, tussen. … moeten lopen, klimmen, kruipen, zwemmen, springen, … Maar Hero!Competition zal dit jaar ook een verhaal toevoegen en daardoor zullen jullie een écht avontuur beleven.

We plannen enkele proeven en uitdagingen om te testen of jullie uit het juiste hout gesneden zijn. Doe je Hero!Competition sportshirt en BOCRA genummerd hesje aan dat je bij de start ontvangt en maak je klaar om ondergedompeld te worden in een waanzinnig avontuur. Wanneer je de finish haalt zal je bewezen hebben een échte HELD te zijn.

Meer dan 30 obstakels liggen tussen jou en de finish, we vernieuwen ook het parcours dus verwacht enkele unieke nieuwe hindernissen. Kracht, doorzettingsvermogen en voldoende lef zullen nodig zijn om je pad tot een goed einde te brengen. Het parcours is 10 kilometer lang waarvan meer dan 90% onverhard is. De hindernissen zelf zullen verschillende moeilijkheidsgraden bevatten, maar tijdens Hero!Competition is het verplicht om de obstakels op de moeilijkste (en juiste) manier te nemen. We zorgen er voor dat het voor iedereen uitdagend en tegelijkertijd haalbaar zal zijn. In het Rulebook zullen alle regels staan die jullie zullen moeten volgen.

We werken samen met BOCRA, de Belgian Obstacle Course Racing Association. Zij verzorgen het competitieluik van de wedstrijd door hun ervaren marshalls in te schakelen en de functie van Race Director in te vullen.

We voorzien uiteraard timing zodat je achteraf terug kan kijken op je prestatie. Alle competitieve deelnemers krijgen aan de start ook 2 competitiebandjes mee in het startpakket. Deze genummerde bandjes moeten aan de pols worden gedragen. Wanneer je een obstakel niet haalt mag je ongelimiteerd opnieuw proberen. Lukt het uiteindelijk toch echt niet, neemt de hindernisverantwoordelijke of ‘marshall’ een bandje weg. Eindrangschikking zal volgens bandjes gebeuren. Met andere woorden: een tragere tijd met 2 bandjes zal boven een snellere tijd met 1 bandje komen te staan bij de resultaten.

Om jullie te voorzien van de nodige energie is er halfweg het parcours een bevoorradingspunt waar je iets kan knabbelen of drinken, ook aan de finish zal je de batterijen opnieuw kunnen opladen dankzij de finishbevoorrading. Na ontvangst van je coole Hero!Run medaille kan je genieten van een warme douche.

Nog geen zin om terug naar huis te keren? Zoals elk jaar zorgen we zelf voor de catering, een hamburger of een heerlijke bbq, als het maar smaakt! De bbq’s kunnen jullie trouwens op voorhand reeds bestellen, zo kan je zeker zijn dat er voor jou nog voldoende is.

Nieuw dit jaar: PRIJZENGELD! Ja hoor, dat lees je goed, finish bovenaan de rangschikking van je leeftijdscategorie of het algemene klassement en we belonen jou in cash. Bij elke nieuwe inschrijving voor Hero!Competition komt er een bedrag in de prijzenpot bovenop het startbedrag. Hoe meer uitdaging, hoe groter de beloning zal zijn.

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Run for our Livesinfo@runforourlives.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X