September, 2016

25sepalldayRoermondStormtRoermondLand:Nederland

Datum

Hele dag (Zondag)

Locatie

Roermond

Roermond, Nederland

Evenement details

Na het succes van VenloStormt, winnaar van de Nationale Evenementen Innovatieprijs 2015, komt er nu een vervolg in Roermond. Op zondag 25 september 2016 wordt RoermondStormt georganiseerd. Een hindernissen stormloop over een parcours van 6, 11 of 21 km voor 16 jaar en ouder.

RoermondStormt

Voor de eerste editie van RoermondStormt wordt samengewerkt met Citymanagement Roermond en de Stichting Evenementen City Roermond. Dennis Meens, voorzitter van VenloStormt, maakte dit tijdens de Venlolezing op dinsdag 12 januari bekend.
Het is de bedoeling dat ook RoermondStormt een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden en dat dit evenement niet alleen zorgt voor beleving in de stad maar ook bijdraagt aan de onderlinge samenwerking van de steden Venlo en Roermond en promotie van de regio, zowel nationaal als in de euregio.

Komende periode zal samen met de vergunningverlener en overige betrokken partijen het parcours worden afgestemd. Het beoogde parcours loopt over de oevers van een deel van de Maasplassen, de rivierbedding van de Roer, natuurgebied Hammerveld-Oost, Stadspark De Kartuis en de binnenstad. Op de pleinen Markt, Kloosterwandplein, Munsterplein en Stationsplein wordt een grote hindernis opgebouwd. Er is het idee om door de ECI Cultuurfabriek en TheaterHotel de Oranjerie te stormen. Bestormers moeten een twintigtal hindernissen overwinnen.

Roermond Stormt is een evenement met veel publiek, gezelligheid en prima sfeer. Meerdere sfeerpunten met drank, eten en muziek. Een uniek schouwspel. In Venlo stond de 2e editie van dit evenement garant voor 3.250 deelnemers en circa 30.000 bezoekers.

RoermondStormt is het overwinnen van jezelf en de uitdagende hindernissen. Alleen of met je vrienden. Ploeteren door aarde, modder en water. Kameraadschap, plezier en het halen van de finish staan bij RoermondStormt centraal. Maar het is ook een wedstrijd met tijdregistratie, de snelste wint.

Voor scholieren van 6 t/m 13 jaar zijn aparte parcoursen, waarbij een gedeelte van het RoermondStormt parcours en hindernissen wordt gevolgd. Voor hun zijn eigen, specifieke hindernissen gemaakt. De 14 en 15 jarigen volgen het RoermondStormt parcours van 6 km.

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Venlo Stormtinfo@venlostormt.nl

Leave A Reply

X
X