Augustus, 2019

Zo18augalldayTitan Swim RotterdamWillem-Alexander RoeibaanLand:Nederland

Datum

Hele dag (Zondag)

Locatie

Willem-Alexander Roeibaan

Nely Gambonplein 1, 2761 EH Zevenhuizen

Evenement details

Titan Swim is de eerste Europese Obstacle Race te water!

• 1km
• 15 obstakels
• Inflatables
• 100 % in water
• Race of fun

Overwin 15 unieke inflatable obstakels over een traject van 1km in diep en ondiep water. Race om de snelste tijd neer te zetten of doe mee als team en beleef samen een dag om nooit meer te vergeten.

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Titan Events

1 gedachte op “Titan Swim Rotterdam”

 1. Des morgens in de vroegte stapten we in de auto om van Goes naar Zevenhuizen te rijden. We houden ervan op tijd te zijn, en dat waren we ook. We arriveerden als eerste bij de parkeerplaats en bij de inschrijving stond de crew zich ook nog een beetje te vervelen. Gelukkig was er een mooie kantine, warm en droog, met koffie en verse broodjes, en met mooi zicht op de roeibaan zodat we vast konden zien wat ons te wachten stond. De koffie, hij was lekker sterk, kostte slechts €1,50, een aangename verrassing. We hadden ons eigen brood bij ons, heb me dus niet meer verdiept in de beschikbare etenswaren. Ook de Titan merchandise was schappelijk geprijsd, dat zie je ook wel eens anders.

  Bij registratie krijg je twee bandjes, een voor om je pols (wordt gescand bij start en finish) en een voor je tas. Je mag je tas zelf in de garderobe hangen en ook weer ophalen. Bij het verlaten van de garderobe wordt er wel gecontroleerd.
  Onder de fijne warme en droge kantine waren er een aantal grote kleedkamers, met lekker warme douches. Na de run kon je hier prima afspoelen en verkleden.

  De eerste wave, zaten wij in, vertrok om 11 uur. Van Titan uit was er weinig ceremonieel. Er stond een klok, we hebben ons zelf afgeteld en zijn gestart. Klein stukje rennen naar het water, er in en zwemmen maar. Het water was niet heel warm, was blij met m’n korte wetsuit. De door Titan verstrekte zwemvesten zitten meteen rond je oren. Wel fijn om op je rug te zwemmen en uit te rusten. Je vertrekt met kleine groepjes. Zeker in de eerste wave waren en geen wachttijden.

  Het parcours was niet moeilijk te volgen; 500m heen, omkeren en in de andere baan 500m terug. De obstakels lagen redelijk verankerd, maar waren, zoals de meeste obstakels, ontworpen voor mannen van 1.80, en niet voor (kleinere) vrouwen. Sommige obstakels konden we zelf opkomen, bij andere was dat echt onmogelijk. Gelukkig zwommen we op met een jonge gast en een meisje, en hij was niet te beroerd ons een handje toe te steken. Ook andere sterke mannen wilden wel helpen, en wij hielpen weer degenen die achter ons aankwamen. Dat blijft toch de kern van de obstakelruns/swims, met z’n allen van A naar B. In de ‘terugbaan’, het dichtst bij de oever, zit het nodige wier, de kwaliteit van het water was prima.

  Bij de start hangt een kleine waarschuwing waarop staat dat je je zwemvest goed vast moet maken, niet mag duiken, etc. Ik heb het hier en daar geprobeerd, ik kon nergens bij de bodem. Maar, gezien het feit dat het een roeibaan is, zal het wel geen 4m diep zijn geweest. Er is ook het e.e.a. omgeroepen, het meeste daarvan kon ik niet verstaan.

  Ergens, ongetwijfeld bij de monkey bars, viel ik in het obstakel. Je moet er dan onderdoor uitzwemmen, maar met je zwemvest aan zit je meteen tegen de onderkant aangeplakt. Dat was even een benauwd moment, maar ik heb me op m’n rug gedraaid en kon mezelf er onder vandaan duwen.
  In een van de obstakels zaten openingen waar een kleine deelnemer toch wel in had kunnen vallen. Denk dat je wel op je zwemvest zou blijven hangen, maar ik vond ze eng. Denk dat je goed problemen had gehad er weer uit te komen.
  Na het laatste stukje zwemmen het water uit en nog een klein sprintje naar de finish. Bandje scannen, zwemvest terug, medaille om en richting warme douche.

  Fotografen o.i.d heb ik niet gezien. Op de meeste obstakels was een steward aanwezig. Deze waren soms ook bereid een handje toe te steken. Er was een bootje dat voortdurend heen en weer voer (en golven maakte). Bij de start en de finish wordt je armbandje gescand voor de tijdregistratie. De zou je in de mail moeten krijgen, binnen enkele dagen.

  Ondanks dat ik wat meer afstanden had gezwommen in ‘voorbereiding’ op deze swim viel het om de dooie dood niet mee. Het zwemmen is tot daar aan toe. Het geworstel om iedere keer weer op en over een obstakel te komen is flink vermoeiend. Was ook knap moe toen we weer thuis waren. En nu, een dag later, spierpijn en blauwe plekken, eigenlijk niet anders dan na een run.
  Die ene kilometer en die 15 obstakels houden je wel een uurtje van de straat, en voor zo’n eerste keer vond ik het ook wel genoeg.

  Voor mij was dit een eerste ‘swim’. Ik hou wel van gedoe in het water. Van de organisatie uit had er iets meer decorum mogen zijn. Prijs-kwaliteitverhouding is wat mij betreft prima. Voldoende parkeergelegenheid vlakbij de swim. Prima accommodatie. Leuk, voor herhaling vatbaar.

  Hindernissen: prima, maar niet ingericht op kleine mensen;
  Modder: alleen op de bodem, geen last van dus;
  Thema: water, klopt 100%, weer eens wat anders;
  Locatie: prima plekje in het groene hart van de randstad;
  Faciliteiten: helemaal top!

  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
X
X