September, 2018

Za01sep13:3018:00Zeeuwse ObstacelrunFitland XL, GoesLand:Nederland

Datum

(Zaterdag) 13:30 - 18:00

Locatie

Fitland XL, Goes

Geldeloozepad 7, Goes

Evenement details

Zin in 7 of 11 km ploeteren door Zeeuws water en Zeeuwse klei? Schrijf je dan in op www.zeeuwseobstaclerun.nl. Je inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

Welke kleding heb ik nodig?

Kledingtips

Organisatie

Zeeuwse Obstacle Runinfo@zeeuwseobstaclerun.nl

2 reacties

 1. Het was weer een mooie, zonnige zaterdag in Goes. Een record aantal deelnemers (ruim 500) en dus een record opbrengst voor de Stichting Jayden. Twee afstanden, ca. 8 en ca. 12km. En dit jaar voor een groot deel een heel nieuwe route door een aantal van de stadsparkjes. Iedere 5 minuten een startgroep van 40 man. Ondanks het grote aantal deelnemers toch weinig opstoppingen onderweg. De snellere lopers mogen ‘voordringen’ op de recreatieve lopers. Ik heb allebei wel eens gedaan, het gaat meest in goede harmonie.
  Ik word een dagje ouder, dus ik start op de 8km, als duo met mijn dochter. Twee jaar geleden nog, met mijn toenmalige obstakelmaatje eerste geworden bij de duo’s. We hebben nog even gedubt, gaan we voor de prijzen of voor de lol. Het werd de lol.
  Mensen die exact kunnen vertellen in welke volgorde welke obstakels werden opgevoerd vind ik heel knap. Zelfs met een uitgebreide routebeschrijven heb ik daar nog moeite mee. Een van de leukere dingen van de ZOR is dat ze vooraf eigenlijk geen informatie geven over de inhoud van de run. Ze geven de route, en daar doe je het maar mee. Na vier jaar kan ik wel aardig raden hoe het zit, maar er zijn toch altijd weer verrassingen. Dit was alweer de 5e ZOR, maar helaas, we konden er een keer niet bij zijn :-(.
  Start op het sportpark; met zoveel deelnemers moet je wel wat verder weg parkeren (gratis), of vroeger komen, natuurlijk. Fitland is gastheer, toiletten, kantine en achteraf de douches kunnen hier gebruikt worden. Ook je tas kun je stalle. Vooral die warme douche achteraf is gewoon top!
  Het sportpark is heringericht, na het vaste rondje over de mtb-baan naar Meggafit, die daar sinds kort zit, met hun eigen kleine obstakeltuintje en hun eigen kleine vieze slootje. Na wat zigzagjes door het park naar de havendijk. Het kanaal staken we dit keer over met een pallet-brug. Ik lag er halverwege af, maar in het kanaal is het prima zwemmen. Dit was een van de twee plekken waar we even hebben moeten wachten.
  Daarna over het terrein van Haringman Beton waar we over de bergen zand en grind mochten lopen. Vervolgens met een grote bocht door alle stadsparkjes. Onderweg was er van alles te doen. Door slootjes, door een vijver, klimmen en klauteren … Er was een min of meer droge sloot met echt, excellente (maar wel heel vieze) modder. Hier sjouwden we (dochter dus) een autoband mee. Er waren momenten dat ik echt geen kant meer op kon, in die modder (tot aan je middel), en bang was m’n schoenen kwijt te raken. Maar we kwamen er, zwart en stinkend, weer uit en volgden de route naar de binnenstad.
  Ik hou van water, dus de sprong in de stadshaven, zwemmen naar het net, naar boven, in het bakje klimmen en er vervolgens weer uitspringen …. heerlijk. Je zo alleen niet staand springen, ik kwam dus niet helemaal lekker neer. Via een net klim je dan weer uit de haven en dan terug naar het sportpark, via de laatste obstakels. Meestal vlak voor de finish nog een waterbak en een klauterobject, en dan ben je er. Je bent dan ook weer enigszins toonbaar.
  Het blijft een leuke, laagdrempelige run. Iedereen komt aan z’n trekken. Wil je een obstakel niet doen, dan moet je eigenlijk 10 (geloof ik) burpees doen, maar het is allemaal redelijk vrijblijvend. Naar mijn idee is het allemaal, ook voor een beginneling, goed te doen. Wil je je wezenloos lopen, lekker doen.
  De route is over het algemeen goed aangegeven, we zijn een keer ergens misgelopen. Niet opgelet! Plaatsen waar we de weg overstaken waren prima beveiligd. Overal voldoende bemanning bij de obstakels. Iedereen vrolijk, veel publiek (het was tenslotte prachtig weer). Deze keer een goodie bag in plaats van een medaille. Ik heb liever die laatste!
  Onderweg maken Suzan Fotografie, Zeeuwse Pixels, Patrick van Iersel Photography, de fotografen van de DiFo Fotoclub Goes en een aantal vrijwilligers heel veel foto’s die je gratis mag downloaden van de site en van FB.
  Een gezellige dag voor een zacht prijsje. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

Leave A Reply

X
X