Wat is een obstacle run

Wat is een obstacle run?

Obstacle runs, mud races, stormbanen, obstakellopen en de vele officiële namen van de races. Er zijn veel termen voor de diverse races die er overal georganiseerd worden. Het zijn allemaal events waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. In Amerika de laatste jaren een enorme trend en langzaam waait dit ook over naar Nederland. Kijk maar eens naar de kalender voor de komende periode.

Een obstakelloop (Engels: obstacle run), is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn houten muren, het kruipen onder prikkeldraad, door sloten zwemmen, over vuur springen, over touwnetten klimmen en soms zelfs onder stroom gezet worden. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

Een beter beeld hebben? Check dan ons Youtube-kanaal.

Soorten obstakels

Veel voorkomende obstakels zijn; touwen, autobanden, monkeybars, tijgeren, klimmen over muurtjes, moddersloten, trenches, ijs, vuur, stroom en water.

Color Obstacle Run 

Wat is het niet?

Waar eindigt obstacle running en beginnen andere sporten? Soms wordt het nog wel eens verward met andere sporten. Hier een korte opsomming wat obstacle running volgens ons niet is, en waar je dan meer info over die sport kunt krijgen;

  • Survival running. Lijkt er wel wat op, maar is een stuk technischer. Meer info bij de Survivalbond.
  • Trail running. Hardlopen door de natuur, maar dan zonder obstakels. Meer info bij Trail-Running.
  • Sloot en slobrace. Vooral populair in Noord-Holland. Meer info via de lokale media in Noord-Holland.
  • Bootcamp. Dit is een ideale trainingsmethode voor obstacle runs. Meer info bij TheBootcampClub.

Obstacle runs zijn er in vele soorten en maten. Hieronder een overzicht van de verschillen tussen de diverse runs. Op onze kalender kun je per run zien wat voor type run het is. Hier vind je elke mud run, urban run en fun run in Nederland, België en Luxemburg.

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Wat is een obstacle run?”

  1. Pingback: Veiligheid en obstacle running | Obstakels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Een kortingscode voor DutchMudMen.com, altijd het laatste nieuws en kortingscodes voor je obstacle run. Schrijf je nu in.

Scroll naar top