Review Men of Steel Run Scheveningen

Vandaag stond de Men of Steel run op de agenda en wel de editie op het strand van Scheveningen. Na vorig jaar Zevenhuizerplas en een gecanceld evenement was dit dus de 2e editie.

Winterhell

De wekker ging vroeg vandaag omdat wij (Benjamin en Frank) Dirk gingen helpen bij de opbouw en verkoop via de Dutch Mud Men tent op het start- en finishterrein. Bij het uitladen van de bus was er gelukkig ook nog Dutch Mud Chick Angela die ook al vroeg op pad was gegaan en ons ook nog heeft geholpen met het uitladen en opbouwen.

Vooraf was er door de organisatie al veel bekend gemaakt qua obstakels, kledingadvies in verband met het weer, mogelijkheid om vooraf een locker te bespreken en meer. Ook was er in de dagen vooraf een “inspectie” ronde gedaan door een paar leden van de OCRA (Obstacle Course Racing Association).

Men of Steel Run Scheveningen

Het parkeren kon zowel gratis als betaald maar dat hing zeker af van het moment van aankomen en de lokale bekendheid 😉 Toen de DMM-tent eenmaal stond werd gelijk het eerste knelpunt zichtbaar; het startnummer uitgiftepunt. Op vertoon van een identiteistbewijs kreeg je een tas met startnummer, polsband, shirt en flyers. Dit duurde echter zo lang dat er (zeker later op de dag) eigenlijk nonstop een lange rij stond.

Men of Steel Run Scheveningen

Als de spullen eenmaal weggelegd waren (in de lockers of erop) werd er door een zeer enthousiaste groep “superhelden” opgeroepen om deel te nemen aan de warming up wat zeker nodig was met de koude wind. Deze helden hebben de hele dag de waves vanaf een container opgewarmd!

Men of Steel Run Scheveningen

Men of Steel Run Scheveningen

Ik ga niet alle hindernissen bespreken in deze review maar wil er toch enkele uitpikken die toch wel opvielen! Sowieso werd er veel gebruik gemaakt van het aanwezige mulle losse zand tussen de hindernissen door en ook de zeecontainers waren veel gebruikt wat dus een hoop klimmen en klauteren betekende. Ook de bekende cargonetten en “Up and under balken”waren van de partij.

Sommige hindernissen, de tijgergangen en evenwichtsbalken hadden breder gekund gezien het aantal deelnemers in de diverse waves. Dat het druk is komt vaak de sfeer ten goede maar als je vervolgens vrij aan het begin van het parcours lang moet wachten bij enkele obstakels hoor je snel wat geklaag om je heen.

Een melding van het gebruik van stroom bij een tijgergang is denk ik ook iets wat zeker wat volgende keer wat aandacht moet krijgen! Je moet er niet aan denken dat er wat zou gebeuren met iemand die bijvoorbeeld een pacemaker heeft….

Men of Steel Run Scheveningen

Op het parcours waren verder een aantal waterposten ingericht. Zeker op de 14 kilometer was een stuk banaan of sportdrank wel even een welkome afwisseling geweest. Na het omkeerpunt op circa 7 kilometer werd het losse mulle zand ingeruild door het iets hardere zand langs de vloedlijn maar nu was er tegenwind dus was het alsnog lekker aanpoten.

Men of Steel Run Scheveningen

Op de terugweg onder andere de “The Airtime” en “The Tough One” tegengekomen. The Airtime was een opeenstapeling van zeecontainers waar vanaf gesprongen moest worden in een groot luchtkussen en de Tough One was een meer survivalachtig obstakel met een combi van touwklimmen en houten balken. Na een grote glijbaan bij de finish en een verdiend (0,0%) biertje zat deze run er op.

Het was door de gehele run over zand rennen een pittige run en zeker qua obstakels uitdagend genoeg ook voor de wat meer ervaren obstacle runner. 

Men of Steel Run Scheveningen
Dat er meerdere afstanden waren (3,5 km / 7 km en 14 km) geeft ook aan dat er gedacht word aan een brede doelgroep.

Al met al een leuke pittige run met voldoende goede hindernissen al kunnen er hier en daar zeker nog puntjes worden verbeterd op het gebied van veiligheid en logistiek.

Op naar de volgende run….. See you in the mud (or in the sand)

Groeten Frenk

Bekijk hier de finishfoto’s

Winterhell
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

18 reacties

 1. Het was al vroeg dag vanmorgen. Kwart voor vijf ging mijn wekker, maar had het er zeker voor over! Gelukkig had ik mijn spullen de avond van te voren al klaar gezet, dus klaarmaken en gaan! Ik zou gaan starten in het eerste startvak (9.00 uur) dus wilde er vroeg genoeg zijn om me voor te bereiden. Uiteindelijk kwam ik rond 7.15 uur aan in Scheveningen en waren er genoeg parkeerplaatsen voor het evenementen terrein. Minpunt hieraan was zeker de prijs voor het parkeren. Ik was in totaal €13, – kwijt.

  Na een uurtje helpen, de toiletten opgezocht, de kluisjes opgezocht en op zoek gegaan naar de uitgifte van de startnummers. Wat mij betreft had dit duidelijker aangegeven kunnen worden door de organisatie. Ik heb een half uur in rij gestaan om mijn startnummer te bemachtigen. Dat was voor mij toch wel een minpuntje. Achteraf had ik nog mazzel, er waren deelnemers na mij langer bezig om hun startnummer te krijgen. De kluisjes is wat mij betreft ook een minpunt. Er was de keuze tussen een klein en een groot kluisje. Daar moet je dus niet te veel van voorstellen. Zelfs in de ‘grote’ kluisjes is het (met een gemiddelde sporttas) nog proppen om hem er in te krijgen. Bovendien is het inschrijfgeld hoog genoeg en komt er door de kluisjes nog een bedrag van €7, – of €9, – bij.

  Nadat ik mijn tas gedropt had, moest ik me haasten om op tijd in het eerste startvak te staan. Achteraf bleek dat heel erg mee te vallen. Ik stond 3 minuten voor 9 in het startvak samen met een hele groep fanatiekelingen. Echter was er van de organisatie nog niemand te bekennen. Tot dat vijf superhelden op een container klommen. Ondertussen waren wij al begonnen met het doen van een warming up. Op het strand, vol in de wind was het behoorlijk fris. De superhelden werden voorgesteld en als snel bleken er problemen te zijn met de microfoon. Ik begon te twijfelen of we überhaupt een warming up konden verwachten. Inmiddels stonden we tien minuten in het startvak en waren we nog niet weg. Er werd nog snel een warming up gedaan door de superhelden en eindelijk mochten we weg.

  De eerste hindernissen die we tegenkwamen waren naar mijn idee te klein voor het aantal deelnemers. Ik heb de eerste twee hindernissen minstens tien minuten moeten wachten om over een balk te lopen en te tijgeren. Voor beide hindernissen waren maar drie doorgangen/balken gemaakt. Gezien de ruimte die je op het strand hebt, snap ik die keuze van de organisatie niet.

  De hindernissen die ik verder in het parcours tegengekomen ben, waren zoals je die bij de meeste runs tegenkomt. Daarnaast had de organisatie flink gebruik gemaakt van zeecontainers. Veel hindernissen waren hier om heen gebouwd. Het mulle zand maakte vooral dat het zwaar was en het was zeker de eerste zeven kilometer lastig om lekker op tempo te lopen.

  Na ongeveer drie kilometer kwamen we bij een heuvel en moesten we daarna tijgeren. Toen ik op mijn buik wilde gaan liggen, zag ik de stroomdraadjes pas. Een minpunt hierin vind ik dat dit bij de start niet genoemd is en ook bij de hindernis zelf geen waarschuwing staat.

  In de eerste zeven kilometer waren twee drinkposten vrij snel achter elkaar aan. In de tweede zeven kilometer kwam officieel geen drinkpost voor. Daarnaast heb ik wel iets van een banaantje gemist.

  Het tweede deel van de run was qua zand iets makkelijker. Doordat we dichterbij de zee liepen, was het zand minder mul. Eindelijk een beetje tempo maken. Ook hier kwamen weer een aantal zeecontainers aan bod. Uiteindelijk met een biertje over de finish gekomen. Daarna mijn tas opgehaald en een douche opgezocht. Tot mijn verbazing waren de kleedruimtes niet gescheiden en stonden de mannen en vrouwen gezamenlijk te douchen en om te kleden.

  Het was zeker een zware run, voornamelijk door het mulle zand. Van te voren dacht ik dat ‘die 14 kilometer’ wel te doen zou zijn, maar is qua afstand en zwaarte zeker te vergelijken met 18 kilometer Mud Masters. Persoonlijk was het een mentale strijd, aangezien ik houd van het strand maar een hekel heb aan het mulle zand. Die strijd heb ik overwonnen, maar voor de organisatie heb ik zeker nog een aantal aandachtspuntjes zoals ik hierboven beschreven heb.

  Ik ga er zeker een nachtje over slapen of ik deze mentale strijd volgend jaar weer ga doen.

  Angela

 2. ik heb mij heerlijk vermaakt op de 14km.
  locatie is origineel, op het strand hierdoor de weg heel simpel 50% heen en 50% terug van de totaal afstand.
  door het zand zeker een zwaarder parcours en de obstakels voor iedereen te doen tot redelijk uitdagend.
  faciliteiten zoals start/finish was goed, douches (6 tuinslangen) en kluisjes kon beter. kleedkamers niet gezien, waarschijnlijk moest dit ergens naast de douches, zelf heb ik me omgekleed achter een bus op de parkeerplaats.
  warming up was leuk bedacht door een groep super helden wat de sfeer ten goede komt.
  wat wel nog een aandacht punten zal kunnen zijn is een extra drink post voor de 14km en een stukje banaan ofiets kan geen kwaad. helaas waren de vrijwilligers niet de meest gemotiveerde mensen wat wel belangrijk is zij horen toch evenveel plezier te hebben als de deelnemers zelf?

  helaas en blessure opgelopen aan me knie tijdens de run maar daardoor niet minder vermaakt, ik zal zeggen once in a life time en de volgende keer zien we dan wel weer als het zover is, waarschijnlijk wel dus!
  rating 3.5

 3. Met zo’n toplocatie, het strand van Scheveningen, kan het haast niet anders dan een leuke run worden. Toch vielen een hoop dingen me echt tegen van de organisatie. Gelukkig hadden wij onze startnummers al eerder opgehaald. Dat bleek heel verstandig want bij aankomst om stond er al een rij van zeker een half uur voor het afhalen van de nummers. Nadien hoorde ik van bezoekers dat de t-shirts ook op bleken te zijn.
  Op het terrein was geen garderobe o.i.d. beschikbaar, maar lockers die moest huren voor 9 euro. Voor het aantal deelnemers waren er wat weinig lockers en de lockers waren ook erg klein. Een bescheiden rugzak pastte erin, maar een sporttas zeker niet.

  Bewegwijzering was op de route vanaf de tram naar het terrein niet aanwezig. Op het terrein zelf ontbrak het ook totaal aan bewegwijzering, waardoor veel bezoekers gebruik maakten van het commerciële toilet van Scheveningen Strand terwijl 100m verder het Dixie park er wat verlaten bij lag.

  Dan de run zelf. De warming up was leuk. Een enthousiast team dat ook enthousiast bleef ondanks het meermaals uitvallen van de stroom. De eerste 3,5km van het parcours was prima. Vrijwel geen wachttijd bij de obstakels. Hier en daar wat weinig water in de bakken waardoor naar beneden glijden in een bakje water van 20cm wel wat tricky wordt voor de enkels maar á la. Na 3,5km de eerste waterpost. Helaas alleen water, geen banaantje terwijl je toch al een aardige tijd door diep zand hebt gezwoegd.
  Terugweg begon goed, het zand is minder mul dus je kunt wat beter doorlopen. Dat feest hield helaas snel op door de gigantische wachttijden bij de obstakels. Ook de volgordelijkheid hier was niet echt optimaal. Eerst door een bak water waardoor je volledig nat bent om vervolgens bijna een half uur (geen grootspraak) te wachten voor het vrije val obstakel. Ook de obstakels daarna hadden een erg lange wachttijd. Deze obstakels waren stuk voor stuk veel te klein voor het aantal deelnemers en sommige ronduit gevaarlijk. Bij de half pipe staken spijkers uit het hout. Iemand had hier schoenen op geprikt om deelnemers te beschermen. Organisatie in geen velden of wegen te bekennen.
  Kleedruimtes waren gemengd en erg krap. Een houten vlondertje op de vloer had ook geen kwaad gekund.

  Kortom: ik heb me prima vermaakt vandaag, maar dat komt puur door de locatie en het goede gezelschap en zeker niet door de organisatie. De parcourskaart op de website (en de andere versie op Facebook) kwam totaal niet overeen met de werkelijkheid (missende obstakels, andere obstakels, andere volgorde) en op de website worden dingen beloofd die simpelweg niet waar zijn. (“er zijn onderweg drie posten met water en bananen” en bij inschrijven een garderobe beloven en twee weken van tevoren met huurkluisjes aankomen.)
  De komende edities laat ik in ieder geval voorlopig schieten.

 4. leuke run, lekker zwaar over het strand!

  min punten:
  – Wachtrij voor je startnummer
  – bewegwijzering naar het evenement, WC, omkleed ruimte, lockers enz.
  – ongemotiveerde of slecht geïnstrueerde vrijwilligers/jongeren die bij de obstakels ergens rond hingen en weinig interesseerde wat iedereen bij dat obstakel aan het doen was.
  – paar obstakels waar oponthoud was omdat het te klein was opgezet.
  – geen stukje banaan/fruit bij waterpost.

  Plus punten:
  – warming up leuk gedaan met de superhelden!
  – Scheveningen strand lekker zwaar!
  – gaaf terrein met korps mariniers, landmacht, luchtmacht en een show van Beach Barzz Nesselande!
  – de jump van 6 meter hoog op een luchtzak!

  tot volgend jaar!

 5. Sorry hoor,maar de 7 km was echt een aanfluiting!
  Ben blij dat ik de 3.5 niet gelopen had,want dan was mn heenreis met de auto zwaarder geweest dan het lopen van het “parcours”
  Het wachten bij de obstakels was nog de grootste uitdaging vanwege afkoeling.
  Hindernissen lagen te ver van elkaar af en het waren er te weinig.
  Verder sluit ik mij aan bij iedereen die de wachttijden te lang vond.
  Bordjes van de Efteling met wachttijden “Vanaf hier nog 3 kwartier”zouden niet misstaan.
  Dan had je een tenminste een nummer kunnen trekken,ff naar een strandtent kunnen gaan om te eten of zo om vervolgens weer verder te rennen.

 6. Benjamin van Tiggelen on

  Top lokatie. Maar organisatie onder de maat.
  Te lang wachten op je ticket.
  Veel te lang wachten voor een aantal grote hindernissen.
  Kleedfaciliteiten belachelijk klein

  Hindernissen zelf waren erg leuk en de run over het strand natuurlijk ook. Dus de prestatie zelf was goed en uitdagend.

 7. 14k zware race op het strand, geen water meer na 18h, nergens banaantje te vinden, veel te weinig ehbo, gevaarlijk, geen foto finish meer na 18h… Triest van de organisatie dat ze wel zo laat nog 14 k laten starten. En de tonnen bekertjes die nog op het strand liggen zijn schandalig
  Superleuke dag gehad maar lag niet aan organisatie ….

 8. Allereerst wil ik zeggen dat dit voor het eerst is, dat ik een groepje heb meegenomen (i.p.v alleen of in tweetal een obstakel run gedaan) Dus het was een enorm leuke ervaring. Maar ik vond het jammer dat de kwaliteit van de run verre van zich liet weten en jammer dat het voor sommige hun eerste en misschien laatste ervaring is met Obstakel runs.

  Allereerst de aanmelding ging rommelig, met het gevolg dat er rijen stonden. Ik was erg vroeg en de drukte voor, maar anderen die later kwamen moesten erg lang wachten. De plaats waar je eventueel een tas of Jas kwijt kon was 7 of 9 euro per locker. Als je met 8 man ben en je kan niet elke locker gebruiken voor meerdere tassen dan wordt dit een heel duur grapje. Klein plusje voor het vermaak op het terrein van Defensie. Verder weinig aanduidingen van de locaties op het startterrein

  Qua Parcours en Locatie. Tja het is een recht stuk heen en een rechtstuk terug, qua afwisseling verwacht je dan ook van tevoren niet teveel variatie. Ze hadden misschien nog iets leuks met de Pier kunnen doen of met de havenhoofden. Niet alle beloofde obstakels waren aanwezig en ik snap dat vuur geen optie is met regen of een ijsbad misschien te riskant was met de temperatuur. Maar het grootste stuk was zandheuvel op, zandheuvel af, container met hooibaal op, container af, De 6 meter Jump was wel heel leuk moet ik zeggen.

  De zwaarheid was vooral de kou en het zand, de obstakels vielen behoorlijk mee. Voor nieuwelingen waren de obstakels goed, maar wanneer je de afgelopen jaren meerdere runs heb meegemaakt voelde ze erg simplistisch.

  Veiligheid.
  Ik heb niet veel EHBO posten gezien (dat kan aan mij liggen), maar de vrijwilligers/medewerkers bij de obstakels waren niet heel actief en sommige zaten er als zoutzakken bij, grote plus voor het meisje bij de eerste zandheuvels, die hield de sfeer erin.

  Warming-up………….. tja grappig

  Bewegwijzering was niet erg aanwezig, niet heel nodig vanwege het parcour, maar wel leuk als de namen van de obstakels erbij stonden (en uiteindelijk waren een aantal obstakels niet aanwezig )

  Modder?

  Prijs Kwaliteit. Voor wat je ervoor betaald was het erg ondermaats. Het was het geld waard vanwege mijn team, maar daar is alles mee klaar.

  Verbeterpunten:

  – Ticketinname en controle
  – Omkleedplaats en Gardarobe
  – Een echte Finish, waarbij je het gevoel heb dat je iets behaald heb.
  – Een slokje Alcoholvrije Radler van Bavaria, wat moet er anders?
  1: In plaats van een miniblikje, een beker waardoor je, je een man voelt.
  2: Radler is bijna frisdrank, moet dat echt zonder alcohol?
  3: Bavaria?
  – Leukere Obstakels of tenminste wat Men of Steel beloofd heeft
  – Na 7 Km een stukje banaan kan geen kwaad
  – Muziek langs het parcours
  – Sfeer
  – Meer enthousiaste vrijwilligers/medewerkers.
  – Oponthoud bij de eerste paar hindernissen.
  – Misleid je deelnemers niet door online een plattegrond te plaatsen die niet klopt

  Conclusie:
  Obstakel runs schieten de grond uit overal en dankzij de concurrentie valt er makkelijk te zien wat er wel en niet goed gaat bij die organisaties en deze rage is al een paar jaar aan de gang. Deze run valt in het niets vergeleken een Strong Viking of een Tough Mudder en dat is jammer voor mensen die voor het eerst gaan. Iedereen voor wie dit hun eerste run was. Ik raad je de Breakout Run aan, leuke sfeer, leuk thema en originele variërende obstakels die niet teveel fysieke last geven. Men of Steel laat ik volgend jaar zitten.

 9. Gerry Vellema on

  Ik heb gister voor het eerst een obstakel run gedaan.
  Ik vond het echt een uitdaging en heb het leuk gehad door dat ik er met een super leuk en sterk team was!

  Maar qua organisatie is het een ramp!

  Ten eerste lange wachtrij voor je start nummer en achteraf vraag ik me af , had je niet eens op hoeven halen want je word bij de start niet eens gecheckt!
  Dan kleedruimte ,tenminste hoe je het noemen wilt???alles door elkaar veel te klein!
  Lockers waar je weer voor moet betalen?? Te klein en te weinig!

  Dan ,waren er inderdaad zoals eerde gemeld te weinig drinkposten en dan zeker als je de 14 km doet en dat er niet eens een banaan is ,want dat heeft je lichaam echt nodig! Te lange afstand en te zwaar..
  Zwaar kwam door het mulle zand en de kou/wind.

  Qua obstakels waren er in mijn belevenis echt veel containers neergezet, sommige nog verrot ook waar je dus zo door heen kon zakken en wat balen stro ervoor lekker makkelijk!

  Weinig EHBO en bij sommige obstakels die echt wel gevaarlijk waren ,dan een vrijwilliger erbij die ik niet zag, zag er vaak niemand bij door de drukte .

  Laatste obstakels niet gedaan omdat er te lange wachtrijen stonden en ik echt onderkoeld was na een water bad!
  Ook die bij het springkussens echt onverantwoord zoveel mensen er op stonden,niemand die oplette.
  Kan toch niet!!!

  En inderdaad ik dacht gister waarom hangen die schoenen daar,omdat er spijkers uitkwamen???
  Veel obstakels inderdaad niet gezien wat er op de site stond,wel jammer locatie is top op het strand!

  Dan bij de finish geen foto, geen medaille niets!!! Echt armoedig! Een mini blikje haha.. Gewoon grappig!
  Men of money zo moet de organisatie het gezien hebben!! Zo weinig mogelijk investeren ..

  Voor de rest vond ik het super leuk om meegedaan te hebben maar dat kwam door mijn team!!!
  We hebben een hoop lol gehad en echt afgezien maar dit kwam door de wachtrijen en onderkoeling…

  Ze moeten volgende keer ook echt dames en heren kleedruimtes hebben om inderdaad een vlonder of zo ..
  En heel veel douches…

 10. Vroeg gestart en totaal geen last van een lange rij bij zowel de hindernissen als het afhalen van het startbewijs en of het parkeren.
  Voor mij als “ervaren” obstacle runner zeker nog uitdagende hindernissen en mede het mulle losse zand maakte dit tot een uitdagende run op de 14 kilometer.

  De waterpunten konden iets meer verdeeld worden over het gehele parcours (zowel heen als terug!) en een banaan zou erg fijn zijn.
  Dat er veel “containerwerk” in zou zitten was vooraf bekend gezien de hindernissen op de website en verder heb ik bijna alle hindernissen voorbij zien komen behalve “burning sands” en “the sewers”.

  Ik heb geen gebruik gemaakt van lockers en of douches en daarover dus geen mening.

  Veiligheid liet met name te wensen over bij de Airbag jump mede vanwege het grote aantal deelnemers wat boven op de containers bleef staan kijken.

  Verder bij alle hindernissen vrijwilligers gezien en EHBO welke langs het parcours reed.
  Wie weet tot de volgende editie

 11. Volgens mij is alles al hierboven gezegd!

  *lockers huren op Haagsche Parkeertarieven

  *te kleine kleedruimtes voor zo’n mensen massa

  *te grote startgroepen

  *Lang wachten bij obstakels op de terugweg! Als je het mij vraagt, moet je ze dan breder maken

  *geen controle bij het starten… Iedereen kon aanschuiven! Tevens ook in geen velden of wegen een klok te bekennen!

  *om 11.00u waren de shirtjes maat S al op! Dit is te voorkomen, door bij inschrijving een maat op te laten geven!

  Bovenstaande punten nemen niet weg dat ik een super toffe dag heb gehad, met leuke obstakels! De locatie was top zo aan zee en met de pier, halverwege had je een mooi mikpunt om de afstand in te schatten! Wat mij betreft ben ik er op de Brouwersdam weer bij, maar dan zal er bij bovenstaande punten toch wel iets verbeterd moeten worden. Anders ga ik verder winkelen bij andere obstacle runs!

 12. Voor iedereen die zijn foto van de finish zoekt.
  Die zijn er wel. Een kleine 4000 stuks in dit geval.

  http://tijdregistratie.jahoma.nl/photo/index?Photo%5Bevent%5D=MenOfSteelRun_Scheveningen_20150425

  Automatisch gemaakt bij het naderen van de finish. Niet iedereen had dit in de gaten.
  Staan allemaal op volgorde van aankomst tijd en deze tijd staat bij de foto aangegeven. Zo moet het je ook lukken om jezelf terug te kunnen vinden.

  Helaas zijn er inderdaad geen foto’s van de laatste deelnemers. Er waren op de dag al enkele stroom storingen geweest en aan het einde van de dag zaten we definitief zonder stroom. Ergens was er waarschijnlijk een stekker uitgelopen. Helaas.

  Groet,
  Jan

 13. this was my first ever spartan/viking race
  I consider myself a moderately trained athlete and found this event overall disappointing. however weather conditions may be a factor in this review.
  was dropped off by family. Pick-up went relatively fast; no one checked ID. (1300 start time)
  €9 for a small locker is outrageous; From the site and email I assumed they were provided by the event for free. almost no room to change. Also had to pay for bathrooms. Wtf!
  This race and its obstackes were not a real challenge for me. Some obstacles appeared smaller or non-existent from the site. Happy I did not opt for the 14K/for time; they ran into the tail end of the previous 7K. Sometimes long waiting lines at obstacles; I jpassed some to prevent cooling off too much.
  taking a ‘shower ‘adterwards was pointless; you had to change in an overcrowded change room (aka tent) with no benches right on the beach.
  On a postive note: location was awesome.

 14. Joost Verbrugge on

  Ook ik heb net als de andere mensen uit de reviews meerdere obstacle runs gedaan. Ik lees op facebook en hier een hoop negatieve reacties en heb vergelijkbare reacties dit jaar zelf ook gegeven over andere runs. Blijkbaar gaat de populariteit van de runs langzaam parten spelen.
  Dit keer was ik in de gelegenheid om de avond van te voren mijn startnummer op te halen, kostte me 5 minuten. Die vriendelijke dame probeerde iedereen in een shirtje te stoppen die een maat kleiner was als dat wat je hebt opgegeven. Ze vond dat een hardloopshirt strak moest zitten en was erg overtuigend hierin. Ik lees dat voornamelijk de kleine maten shirts op waren (hoe zou dat nou komen?). Ook las ik dat er te weinig veiligheidsspeltjes waren, terwijl er in mijn tasje wel geteld 25!!!! zaten.

  De kleedruimtes waren te klein en in het zand, mee eens. Ik lees dat mensen commentaar hebben dat er geen aparte mannen en vrouwen kleedruimtes waren, maar dat wil ik toch tegen spreken. Er waren wel degelijk twee afgeschermde ruimtes, maar als zowel mannen als vrouwen in beide ruimtes naast elkaar in hun blote kont gaan staan dan moet dat de organisatie niet aangerekend worden.

  De vrijwilligers/ mensen bij de hindernissen: Ik vond ze super vriendelijk en ik maak het bijna nooit mee dat er zoveel vrijwilligers staan aan te moedigen. Eerst dacht ik dat het kwam omdat ik zo vroeg gestart was, maar na een lekkere lunch en wat rondhangen, hoorde ik de vrijwilliger bij de Kurhaus slide nog steeds luid applaudisseren en joelen. Ik snap het commentaar over deze jonge gasten niet.

  De run: Ik vond hem geweldig! Af en toe moest ik mezelf eraan herinneren dat ik ook om me heen moest kijken en genieten van de zee en duinen en niet alleen maar naar het mulle zand moest kijken. Er zijn niet veel runs waar zoveel hindernissen zo kort achter elkaar staan! Alle hindernissen zijn opgebouwd, niets stond er! Bij bijvoorbeeld mudmasters ligt er al een sloot en spannen ze daar een lintje doorheen, dat gaat hier niet.
  Inderdaad moet ik toegeven dat de hindernissen wel wat extra breed uitgezet mogen worden. De lord of the rings was veel te krap en daardoor ook direct opstoppingen.
  Het parcours met de zandzakken was veel te smal en veel te weinig zandzakken. Als er iemand langzaam is, dan kom je er niet gemakkelijk langs (zorg ervoor dat dit wel kan).
  Hoge afsprongen zijn altijd spectaculair, maar zorgen standaard voor twijfelaars als ze eenmaal boven staan. Sommige mensen gebruiken dit soort evenementen ook om hun angsten onder ogen te zien. Bewonderenswaardig, maar het vertraagd wel enorm! Ik snap dat de organisatie iedereen een dergelijk obstakel wilt bieden, maar nu werkt het tegen ze.

  Compliment voor de facebook aankondiging dat ik het weer niet moest onderschatten. Door jullie opmerking dat er aan zee altijd wind staat, heb ik toch besloten een thermo-shirt aan te doen en dat is echt mijn redding geweest. Ik had er zelf niet aan gedacht, want ik woon niet in de buurt van de zee.

  Kortom: Ik heb een aantal beginnersfoutjes gezien, maar heb me geweldig vermaakt en ben er volgend jaar zeker weer bij!

 15. Patrick Hoeflaken on

  Run was pittig vanwege het zand en niet door de obstakels. Obstakels waren weinig vernieuwend. Veel strobalen en containers.
  Douches waren koud en werkte niet goed. Het was meer druppelen, dan een straal. Gelukkig alleen maar zand gezien en geen modder waardoor je jezelf beter af kon kloppen in plaats van moeten afspoelen.
  Geen problemen gehad qua veiligheid, maar de aanwezige vrijwilligers maakte een weinig actieve indruk. Zo lang er niets gebeurt gaat dit vast goed, maar vraag me wel af of zij goed zijn geïnstrueerd over hen taken tijdens de dag.
  Warming-up was goed. Respect voor de helden die heel de dag op die container hebben gestaan. Bewegwijzering was niet echt noodzakelijk gezien de route, maar zeker het laatste gedeelte werden veel obstakels (al dan niet bewust) door veel mensen voorbij gelopen.
  Prijs/kwaliteit-verhouding was wel aardig. Heb mijn ticket ooit gekocht als early bird voor de editie in oktober jl. waardoor ik slechts 30 euro heb betaald. Hierdoor was de verhouding wel aardig.
  Men of Steel Scheveningen is gered door het zand.

 16. Jeroen Kaspers on

  Het mulle zand maakte de run gelukkig wat pittiger en de obstakels waren op zich wel oké, op een aantal die te krap (voor het aantal deelnemers) waren na. Warming up met de superhelden, was wel leuk!

  Maarrrr… de faciliteiten waren wel écht beneden peil.
  Geen goede bewegwijzering op het event.
  Startpakket uitgifte was echt te klein.
  Zeer beperkte kleed/doucheruimte.
  Systeem met lockers is niet geschikt en duur.
  Parkeren klein drama.

  Ik heb het absoluut naar mijn zin gehad (vooral door het gezelschap), maar twijfel of ik een volgende keer mee zal doen. De beperkte kleedruimte, lockers en de startnummer uitgifte zijn daar de grootste oorzaken van.

 17. Miranda Wondergem on

  Wij deden met een leuke groep van acht personen mee en hadden er erg veel zin in! Drie van ons hadden al ervaring met obstakelruns. Eigenlijk heb ik maar twee positieve dingen te melden en de rest wordt hier boven al uitgebreid besproken! Leuke warming up en een mooie locatie voor een obstakelrun. Helaas was de rest een aardige aanfluiting. Organisatie ik adviseer jullie om eerst eens een rondje Strong Viking Run te doen en te ervaren hoe het ook kan… Gelukkig toch nog een leuke dag gehad met onze groep.

 18. Maarten Schepers on

  Een erg leuke dag gehad, waarbij ik de 14Km challenge liep, hetgeen geadverteerd op de website als enig startvak met tijdregistratie.

  Helaas is dit een hoop extra betalen voor niks, na diverse mails/berichten richting de organisatie geen reactie over tijden of de andere extra’s.

  Qua faciliteiten kan ik weinig op of aanmerken aangezien ik om de hoek woon en daar gebruik van maakte. Echter de toiletten waren lastig te vinden.

  Dan de run zelf, aangezien ik in het challenge vak liep ging ik er vanuit dat wij daar allemaal wat extra’s voor hadden neergelegd, echter stond het startvak vol met lopers zonder tijdregistratie, wat bij de eerste hindernissen al voor wat kleine opstoppingen zorgde.

  Na ongeveer 1k was het veld meer verspreid en kon je praktisch overal doorlopen, althans tot de terugweg de 7km weer aansloot op de 14. Na het retourpunt van de 3,5km was het al helemaal drama en liepen de wachtrijen zover op dat gevaarlijke onderkoeling op de loer lag.

  Bij de finish aangekomen opgewacht met een klein blikje bier? Oke leuke gedachten, maar is er ook water? Nee dit kon ik met wat moeite bij de fysio krijgen (was zijn eigen voorraad). Onderweg naar mijn idee genoeg waterposten gehad, maar zoals al vaker geopperd een banaan was meer dan welkom geweest.

  Na de finish gezocht naar een klok voor m’n eigen idee van de tijd, maar nergens iets kunnen vinden.

  Hoewel er een aantal leuke obstakels tussen zaten waren ze niet allemaal goed doorgedacht/ breed genoeg opgezet om een goede doorstroming te waarborgen.

  Het strand maakte deze run zeker uitdagender, maar ik denk dat de organisatie ook hier meer mee had kunnen doen.

  Heb genoten van de eerste 9km, de laatste paar waren verschrikkelijk.

  De reden dat ik een volgende run niet mee zal doen en ook zeker afraad is het feit dat ik flink heb betaald voor diverse geboden opties en hier niets van waar werd gemaakt, dat de organisatie vervolgens geen reactie geeft op mijn vragen is voor mij dan ook een teken van hoe de dag zelf georganiseerd was.

Leave A Reply

X
X