Raceverslag Tough Guy 2016

Afgelopen zaterdag vertrokken we met zijn vieren in een busje met grote legertent, slaapzak en veldbedjes naar de geboorteplaats van Obstacle Course Racing; Wolverhampton. De 15 kilometer die we hier gaan lopen is Tough Guy 2016, inmiddels de 30ste editie.

Lees hier ons verslag van Tough Guy 2015.

Tough Guy 2016

Verschillende Dutch Mud Men (DMM) reizen naar Engeland om hier aan mee te doen. Na het ophalen van onze startnummers en T-shirt moeten we de waiver nog invullen en mogen we de volgende dag los.

Even een nachtje slapen om de volgende ochtend met zijn allen te verzamelen bij onze eigen DMM legertent. Daar kunnen we onze tassen veilig achterlaten en de laatste kledingstrategieën bepalen.

En dan is daar het moment om te starten! Een aantal goed gevulde waves worden kort achter elkaar losgelaten op het machtige parcours van Tough Guy.

Dit jaar was het weer vrij gunstig en niet zo koud als voorgaande jaren. Dit betekende niet dat het minder zwaar zou zijn. De grond was ook stukken zachter waardoor er veel meer modder was en dus was het een stukje zwaarder voor de beentjes. Ook het vele water mocht niet worden onderschat

Door alle jaren ervaring met bouwen van obstakels en het creëren van een een ultiem parcours word je  doorzettingsvermogen zwaar op de proef gesteld. Voor mij is het een van de mooiste runs die je kunt lopen. Waarom? Vooral om het totaalplaatje; het ruige terrein, de sfeer die er hangt, de bezoekers die je motiveren en de grote oer-obstakels. Het is de pefecte mix van stukken lopen en obstakels.

Uitgebreid verslag Dutch OCR Podcast

Voor een uitgebreide review van de run zelf met de obstakels en mijn ervaring check je de Dutch Ocr Podcast. Je kunt hem terugluisteren via iTunes of SoundCloud.

Ga jij de Challenge aan en zie ik je in 2017 ? Tickets zijn nu te koop via Tough Guy en Team DMM. – Groeten Wesley

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/245631868" params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450" iframe=”true” /]
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

Team DMM is het Dutch Mud Men lopersteam. Met bijna 3.000 fanatieke obstacle runners is dit de community voor obstacle runs in Nederland. Meer info vind je hier: Team DMM.

Leave A Reply

X
X