Spartan Trifecta USA part 2 – Spartan Super

Na deel 1, de Spartan Beast New Jersey, hier deel 2 van de Spartan Trifecta USA van Sofie; de Spartan Super.

Spartan Super Fort Carson Military Super

Na de zware beast in New Jersey, was het twee weken later tijd voor de Spartan Super en Sprint bij Colorado Springs op het militaire terrein genaamd Fort Carson Army Base. Voordat je überhaupt met de auto het terrein op kon, werden alle paspoorten gecontroleerd door een militair. Op dit terrein trainen zij ook, dus het beloofde wat.

image1
Er stond een klein briesje, maar het weer was verder prima. Met gezonde spanning ging ik na de laatste AROO van start. Ik liep in een rustig tempo, om mijn hartslag te controleren en mijn benen nog even de tijd gunnen om te wennen. Het parcours bestond vooral uit heuvels met zand, veel zand en stenen. Na ongeveer 3 mile begreep ik waarom dit een militair oefenterrein is. Want de open velden, al dat zand en heuvels maakte het zwaar. Voornamelijk toen de zon echt door kwam. Het terrein veranderde in een soort woestijn. Nu ben ik een goed weer loper en loop ik het beste in de volle zon, echter hadden veel anderen last van de hitte.

Obstakels

Er waren een aantal bekende Spartan Obstakels zoals de spearthrow, atlas carry (met burpees tussendoor) en touwklimmen. Een obstakel die ik nog niet kende was de Ruck Sack. Een legertas gevuld met grind. En natuurlijk moest je met die tas heuvel op… en heuvel af. Het gewicht was zo’n 25kg voor vrouwen. Maar doordat het ‘gemakkelijk’ te dragen was, was het goed te doen. En wat voel je je opeens licht als je die tas af mag doen. Ook had je hier één van de langste barbed wire crawl (heuvel op) die ik ooit heb gedaan. Op het moment dat je het zwaar kreeg en dacht dat je er bijna was, bleek je pas halverwege te zijn. Verstand op nul, blik op oneindig en gewoon door kruipen. De elite hadden nog een extra obstakel, zij mochten een schietoefening doen.

image3

Na zo’n twee-en-een-half uur bereikte ik het laatste obstakel de ‘firejump’ en had ik mijn tweede medaille in de wacht gesleept. Ondanks dat ik het rustig aan heb gedaan, ben ik zesde van alle vrouwen geworden en tweede in mijn leeftijd. Tevreden was ik, maar in mijn achterhoofd bleef de gedachte wat als ik wel had doorgelopen, waar was ik dan geëindigd… Na de run snel naar huis, Lekker douchen, goed eten en na wat magnesium rusten, want de volgende dag stond de sprint alweer op het programma.

Naast de Spartan Beast en Super dien je ook een Spartan Sprint te lopen voor je Trifecta. Binnenkort het laatste deel.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X