Spartan Race Europa kalender en EK 2018

Eerder schreven we al over het WK, EK en NK Spartan Race voor 2018. Intussen zijn de eerste races van Spartan Race Europa bekend gemaakt en weten we ook de locatie van het EK met zekerheid te vertellen.

Harbourrun

Spartan Race EK

Het EK Spartan Race gaat plaatsvinden in Morzine. Deze wintersportplaats in de Franse Alpen is natuurlijk zeer geschikt voor een zwaar Europees Kampioenschap. Wil je een idee hebben, dan kun je de review van Frenky van Morzine 2017 lezen. De video van het EK 2017 in Andorra kun je hieronder terugzien.

Wel of geen NK

Kwalificeren voor het EK kun je doen door goed te scoren op de landen-kampioenschappen. Daar waar het er eerst nog op leek dat er per land een kampioenschap ging komen, is dat nu iets aangepast. Er komen zes kampioenschappen. Vier landen krijgen een eigen kampioenschap en twee regio’s worden samengevoegd. De kwalificatie in Nederland is tegelijkertijd met Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Aangzien Morzine voor 7 en 8 juli op de kalender staat vallen de races die later zijn dus af. In Munchen is alleen een stadionsprint, dus vooralsnog lijkt het Spartan Race Wenen te worden. Uiteraard kun je ook gewoon aan de andere events meedoen.

Spartan Race Europa

Voorlopige kalender Spartan Race Europa 2018

Op onderstaande overzicht staan de eerste runs die al openbaar zijn. Hier gaan er zeker nog meer bijkomen. Zo ontbreekt de 2018 editie van Nederland nog. We hebben ons laten vertellen dat er in 2018 ook zeker weer een Spartan Race in Nederland is.

spartan race spartan race europa

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X