Kunnen obstakels te ver gaan?

Vanmorgen luisterde ik naar één van mijn favoriete podcasts over obstacle running. Daarin werd de oprichter en CEO van Tough Mudder, Will Dean, geinterviewd. Nou kennen we Tough Mudder allemaal van de grote obstakels en het teamwork. Daar richten ze zich heel specifiek op en ze zetten zich ook wat af tegen Spartan Race. Tough Mudder is geen race, maar een mentale en fysieke uitdaging. Daarin worden bewust grenzen opgezocht. Zo spring je van grote hoogte in het water, moet je door een bak met ijsklontjes en word je onder stroom gezet. Lees onze reviews terug om een idee te krijgen van alle obstakels bij Tough Mudder. Tijdens de afgelopen editie van World’s Toughest Mudder (WTM) zijn er weer behoorlijk wat obstakels voor 2015 getest. Ze zien WTM als een proeftuin waarbij ze hun obstakels kunnen laten testen door de beste atleten op het gebied van obstacle running.

Harbourrun

Hoe ver is te ver?

Tijdens WTM was er een sprong in het water welke twee keer zo hoog was als normaal, namelijk 10 meter. Dat gaat al behoorlijk ver voor de gemiddelde deelnemer. Ook in de review van Bieg Katorznika lees je de meest bizarre dingen. Toch hoorde ik in de podcast iets wat misschien toch wel iets te ver gaat. Dean vertelde dat ze iets met traangas aan het onderzoeken zijn. Hij wilde er echter verder niets over loslaten, dus waarschijnlijk zullen we moeten wachten tot 2015. Nou is de vraag of de bouwers van obstakels te ver kunnen gaan in hun mentale en fysieke uitdagingen of dat deze er juist zijn om je eigen grenzen op te zoeken.

Tough Mudder

Sommige deelnemers vinden stroom te ver gaan

Harbourrun
Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

About Author

begon in 2012 met een simpele kalender op Obstakels.com. In 2013 kwamen daar schoenen en kleding bij op DutchMudMen.com. Sinds 2016 is er een heuse fysieke obstacle run store en wordt er hard gewerkt aan de volgende stap van Obstakels.com!

Leave A Reply

X
X