Vooruitblik WK OCR 2016 – OCRWC

Nog 2 weken en dan is het eindelijk zo ver. Op 14, 15 en 16 oktober is het onafhankelijke wereldkampioenschap obstacle course racing (OCR). Het enige echte evenement waar ’s werelds beste en meest fanatiek obstacle racers samenkomen om te strijden om de felbegeerde $ 8.000 hoofdprijs. Hieronder onze vooruitblik WK 2016.

ocrwc

OCRWC 2016 Blue Mountain, Ontario, Canada

Een stukje historie

In 2014 vond de eerste editie plaats in de buurt van Cincinnati, Ohio in Amerika. Hierbij waren een aantal nationaliteiten vertegenwoordigd, waaronder 20 Nederlanders. Het verslag van het eerste WK kun je hier teruglezen.

In 2015 keerde het evenement terug naar Cincinnati en waren er al meer dan 20 landen vertegenwoordigd en wij kwamen met ruim 50 Nederlanders om deel te nemen. Ook daar hebben we een mooi verslag over geschreven.

Dit jaar is de 3e editie en voor het eerst in Canada. Er zijn nu zelfs 32 nationaliteiten aanwezig. De Nederlanders zijn ook weer sterk vertegenwoordigd want dit jaar gaan we met meer dan 60 deelnemers. Onze zuiderburen zijn dit jaar ook in grote getalen aanwezig. Meer dan 30 Belgische deelnemers hebben zich aangemeld om mee te doen met de verschillende disciplines.

sven-maes

Cijfers

Om maar even met getallen te gooien:

  • United Kingdom met meer dan 200 deelnemers
  • Denemarken met ruim 40
  • Frankrijk met 30
  • Duitsland met 19

Er staan mensen uit de hele wereld aan de start. Een kleine greep uit de overige nationaliteiten:

Australië, Nieuw Zeeland, Ecuador, Hong Kong, Qatar, Polen, Puerto Rico, Singapore, Zweden, Zuid Afrika en nog veel meer.

Vooruitblik WK

Je kunt met recht zeggen dat dit HET wereldkampioenschap OCR is. Dit evenement heeft zich al 2 jaar bewezen en dit jaar gaat het nog spectaculairder worden.

Zo is er dit jaar voor het eerst een korte sprint afstand van 3 km. Hierbij kunnen de snelle jongens zich onderscheiden van de “lange afstand lopers.” Een nieuwe klasse met misschien wel verrassende winnaars. Ook in de sprint zien we Nederlanders aan de start.

Vooruitblik WK j- short-course-ocrwc

De grote wedstrijd is natuurlijk de 15 km met 40+ obstakels. Hierbij laat de Elite van de wereld zich van zijn beste kant zien. Vorig jaar won Jon Albon de race met gemak en werd Ryan Atkins 2e. De beste loper uit de Benelux was de Belgische Thibault Debusschere met een 11e plek. Jesse de Heer (team Hang-On) werd heel netjes 23e en Alexander Struijk (team Obstakels.com) volgde kort daarop met een 27e plaats. Dit jaar hebben we nieuwe gezichten mee in de elite en het is maar afwachten hoe het dit jaar gaat verlopen met een mooi nieuw parcours. Daarnaast zal er ook gestreden gaan worden in de age groups!

Teamrace

Ook staat het Team Wereldkampioenschap dit jaar weer op het programma. Het vorig jaar nieuw gepresenteerde concept is zo goed bevallen dat de organisatie het dit jaar wel weer moest doen. Je start met een team van drie lopers en om de beurt doet een loper zijn “specialisme.” Snelheid, kracht en techniek zijn de 3 specialiteiten. Als laatste zullen zij met z’n drieën nog een aantal team-hindernissen nemen en daarna te finishen als team. Een fantastisch concept  wat voor veel spektakel zorgt.

Als laatste onderdeel is er dit jaar de open course. Dat wil zeggen dat het parcours is opengesteld voor iedereen die gewoon een leuke run wil doen. Alle opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel.

Programma

Dit is het programma voor het WK-weekend;

  • Vrijdag – Short course 3 km
  • Zaterdag – Full course elite and age category
  • Zondag – Team run and open course

Ik ben zelf vanaf zaterdag aanwezig om ervoor te zorgen dat er een fantastisch parcours komt te liggen op de skihellingen van Blue Mountain. Hou er maar vast rekening mee dat je een aantal keer op en neer gaat lopen.. 😉 Namens Obstakels.com zal ook Dirk het hele weekend verslag doen via de Social Media.

Ik hoop het oranje en rode legioen te zien op alle 3 de dagen!

Voor degenen die ik niet van te voren ga zien; heel veel succes en draag het oranje of rood met trots!

Gertjan van Voorden

Nederlands ambassadeur OCRWC

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Leave A Reply

X
X